Vijf Nieuwegeinse partijen tekenen akkoord voor LHBTI-emancipatie

Vertegenwoordigers van D66, PvdA, GroenLinks, CDA en Lokale Vernieuwing hebben gistermiddag een handtekening gezet onder het Regenboog stembusakkoord van COC Midden-Nederland. Daarmee beloven ze in de komende raadsperiode maatregelen te gaan nemen voor LHBTI-emancipatie in Nieuwegein, vooral op het gebied van veiligheid en voorlichting. De overige partijen, VVD, ChristenUnie, VSP, SP, ieders Belang en Stadspartij Núwegein, ondertekenden de overeenkomst niet.

Op de foto v.l.n.r: Gerben Horst (CDA), Hans Adriani (PvdA), Simon Timmerman (COC), Marieke Schoutenm (GroenLinks), Katharina Elbertse-Ma (D66) en John van Engelen (Lokale Vernieuwing) 

PARTNERS
Ondanks de ontbrekende handtekeningen is de vereniging dolblij met het resultaat. “We zien deze partijen als partners voor de komende vier jaar om voor LHBTI-inwoners van Nieuwegein in actie te komen. De uitslag van de verkiezingen op 21 maart is natuurlijk ook erg bepalend, maar we rekenen erop dat ze hun best gaan doen om zoveel punten uit het akkoord te realiseren” aldus Simon Timmerman, voorzitter COC Midden-Nederland.

COC MIDDEN-NEDERLAND
Het COC komt al sinds 1946 op voor de belangen van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTI). Sinds 18 januari 1950 is het COC ook in de regio Utrecht actief. Eerst onder de naam COC Utrecht en later onder de naam COC Midden-Nederland. COC Midden-Nederland is lid van de federatie van COC’s en is actief in de gemeenten Amersfoort, Baarn, Bunnik, Bunschoten, De Bilt, De Ronde Venen, Eemnes, Houten, IJsselstein, Leusden, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Renswoude, Rhenen, Soest, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Vianen, Wijk bij Duurstede, Woerden, Woudenberg, Zeist, Blaricum, Gooise Meren, Hilversum, Huizen, Laren, Weesp, Wijdemeren, Culemborg, Nijkerk en Scherpenzeel.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren