Vijf Nieuwegeiners krijgen een lintje

De jaarlijkse lintjesregen verliest aan populariteit. Dit jaar kregen slechts vijf inwoners uit Nieuwegein een Koninklijke onderscheiding opgespeld door burgemeester Frans Backhuijs in de Raadzaal van het Stadshuis. Ter gelegenheid van Koninginnedag worden elk jaar in heel Nederland Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Het betreft een symbolische erkenning voor persoonlijke en bijzondere verdiensten voor de samenleving. Nieuwegein heeft er twee Ridders – en drie Leden in de Orde van Oranje – Nassau bijgekregen.

De heren G. Buwalda (76) en J.J.M.A. Hesselman (65) werden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje – Nassau. Buwalda spant zich al sinds 1972 in voor de samenleving; met name op het gebied van zorg en welzijn. De heer Hesselman zet zich al zijn hele werkzame leven lang in voor Kenpo Karate, een Amerikaanse variant van de klassieke karate.

Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje – Nassau zijn mevrouw J.P.M. Wempe – van der Ploeg (77), de heer A.A. Lisman (67) en de heer M.A. Struik (50). Mevrouw J.P.M. Wempe – van der Ploeg is al dertig jaar op allerlei gebieden actief voor de Taborparochie te Nieuwegein. De heer A.A. Lisman is op sportgebied al jarenlang zeer actief. In 1991 was hij medeoprichter en organisator van het Recreatief Badminton Toernooi. De heer M.A. Struik is al 35 jaar actief voor de Scouting Vreeswijk. Klik hier voor de volledige lijst van verdienste van de gedecoreerden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk