Congres ‘De vitale vergrijzing’

Het duurt niet lang meer of bijna de helft van de Nederlanders is 50-plusser. Een volwassen markt met sterke groeicijfers, bestaande uit vitale senioren met een ruim bestedingsbudget en een grote informatiebehoefte. Maar ook een markt die te maken heeft met een sterke groei van kwetsbare ouderen die aandacht en zorg nodig hebben.

De Rijksoverheid spreekt van een demografische transitie die grote invloed zal hebben op (de inrichting van) de samenleving. De sterke vergrijzing vraagt om een nieuwe kijk op beleidsthema’s als huisvesting, infrastructuur, mobiliteit, gezondheid & voeding, sport & beweging en vrije tijd. De sterke vergrijzing van Nederland staat centraal tijdens het Nationaal Congres Active Ageing op donderdag 2 juli aanstaande in stadstheater De Kom in Nieuwegein.

Het congres heeft als titel ‘De vitale vergrijzing’ en is bedoeld voor overheden, zorginstellingen, onderwijsorganisaties, ouderenbonden en professionals in de gezondheidszorg. Het congres wordt georganiseerd door Active Ageing Nederland. Dit landelijke platform, waarbij publieke en private partijen zijn aangesloten, wil een aantoonbare bijdrage leveren aan gezond en zelfstandig oud(er) worden in Nederland.

Tijdens het congres komt een aantal prominente sprekers aan het woord. Op het programma staan bijdragen van o.a. hoogleraar prof. dr. Andrea Maier (sectie ouderengeneeskunde VUmc), lector active ageing Louis Neven (Avans Hogeschool), Olga Commandeur, lector Ouderenzorg Mathieu de Greef (Hanzehogeschool Groningen) en wethouder Hans Adriani van gastgemeente Nieuwegein. Samen met de bezoekers gaan zij in gesprek over onder meer ouderdom, innovatie, beweging, sociale participatie en voeding. Ook vindt er een paneldiscussie plaats rondom het thema ‘Nederland verandert, maar wat doet de zorg?’. Dit alles onder de deskundige leiding van dagvoorzitter Hein Vergeer. Belangstellenden kunnen zich via de website ook aanmelden voor het congres.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk