Vijf keer winkelen in Nieuwegein

Eropuit in Nieuwegein? Er is genoeg te doen. Denk bijvoorbeeld aan het bezoek van een kledingzaak, het vinden van verborgen schatten in de kringloopwinkel en in de tussentijd lekker even bijtanken met een kopje koffie van een hoogstaande barista. Nieuwegein is daarmee een fijne plek om te winkelen. We hebben de beste uitjes van Nieuwegein op een rijtje gezet.

Winkelen in Nieuwegein
In Nieuwegein is altijd wel wat te doen. Er is bijvoorbeeld zelfs een Michelin restaurant te vinden. In de kledingwinkel van OPEN32 vind je alles wat je nodig hebt voor ieder seizoen en de kleinste koopjes vind je in de kringloopwinkel. Tegenwoordig is de kringloopwinkel populair en daar speelt een winkel als Noppes handig op in. Nog op zoek naar het perfecte cadeautje? Dan is de Ruilfabriek misschien een goede optie. En voor een kopje koffie is er het Barista Café. Een tip: check voor vertrek wel even de openingstijden, zodat je niet voor een dichte deur komt te staan.

Restaurant Huis de Wiers
Restaurant Huis de Wiers is het visitekaartje van Nieuwegein. Onlangs kwam het Algemeen Dagblad er op bezoek en de krant had niets meer dan lovende woorden. Niet zo gek, want het is een bijzonder restaurant op een bijzonder plekje. Het restaurant bevindt zich in een souterrain uit 1654. Een flink deel van het pand is gesloopt, maar het souterrain is nog overeind gebleven. Daarin vinden we nu dit fantastische restaurant terug.

Je eet er de lekkerste gerechten zoals bijvoorbeeld zalm ingelegd in gezouten citroen, een gepocheerd kwartelei of een vinaigrette van knolselderij. Dit restaurant heeft de meest creatieve gerechten, zoals gekonfijte eendenlever met gehakte oester of een gebraden lamszadel. In ieder geval is er bij Restaurant Huis de Wiers goed aan de inwendige mens gedacht.

Kleding inslaan bij OPEN32
Op 70 plekken in Nederland is de multibrand fashion store OPEN32 te vinden. Tegenwoordig is deze op en top kledingwinkel ook in Nieuwegein te vinden. In de fysieke winkel vind je verschillende topmerken zoals bijvoorbeeld: Silvercreek, PME Legend, Tommy Jeans, G-star RAW, Madness, Cast Iron, Levi’s en andere merken. Ook in deze winkel geldt: shop till you drop.

Deze winkel heeft niet alleen de nieuwste collectie aan bekende merken, maar biedt ook een outlet voor een zacht prijsje.

Tweedehands bij Noppes
In Midden-Holland zijn vijf kringloopwinkels van Noppes te vinden. Eén daarvan zit in Nieuwegein. Kringloopwinkels zijn weer helemaal populair. Het oubollige karakter van kringloopwinkels past niet meer bij deze tijd. De winkel heeft een zeer ruim assortiment tegen een zacht prijsje. Niet voor niets is Noppes dan ook één van de grotere kringloopwinkels in Nieuwegein.

In deze kringloopwinkel is van alles te koop: meubels, kleding, schoenen, boeken, fornuizen, video- en audioapparatuur, speelgoed, computers en zelfs verlichting. Het doel van deze winkel is om hergebruik te stimuleren, wat uiteindelijk beter is voor mens en milieu. Deze kringloopwinkel maakt het bezoeken zeker waard dankzij de professionele opzet, maar zonder winstoogmerk. Zo krijgen minder kansrijken op de arbeidsmarkt de kans om zich verder te ontwikkelen.

Conceptstore de Ruilfabriek
Nog zo’n winkel waarbij maatschappelijke impact voorop staat, is Conceptstore de Ruilfabriek. Kijkend naar de recensies zien we dat deze winkel zeker het bezoeken waard is. Mensen met een maatschappelijke mindere kans krijgen weer een plekje in de maatschappij. De stichting heeft zelfs drie locaties, die allemaal te vinden zijn op Winkelcentrum Cityplaza in Nieuwegein.

Het verrassende van deze conceptstore is dat er verschillende winkeltjes in de winkels gevestigd zijn. Het is dan ook een bijzonder concept waar alleen vrijwilligers werken. In de winkel vind je producten van meer dan 60 verschillende (lokale) ondernemers. Daarmee zorgt de winkel voor een zeer divers aanbod.

© Twycer / www.twycer.nl

Koffie halen bij Barista Café
Even bijkomen van al het shoppen? Haal tussentijds de lekkerste koffie bij het Barista Café in Nieuwegein. Deze is gevestigd in het winkelgebied van Nieuwegein. Met een schitterend pand en een mooi terras voelt iedereen zich welkom om hier een lekker kopje koffie te komen drinken. Dat is nog niet het enige; deze winkel biedt ook de lekkerste lekkernijen en biedt ook de mogelijkheid voor versnaperingen en bijvoorbeeld een high tea. Het is dan ook de ontmoetingsplek voor de beste koffie, lekkerste gebakjes en verse gerechten.

Daarmee is dit café niet alleen geschikt voor even een kopje koffie, maar ook voor kleine feesten en partijen. Dit café is zelfs op zondag open, dus is het interessant om van tevoren de openingstijden even te checken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren