Vijf diensten waarmee je online TV kunt kijken

Televisie kijken met behulp van het internet is inmiddels mateloos populair geworden. Hartstikke logisch, want het heeft een aantal voordelen ten opzichte van het kijken van je favoriete show op een televisie. Zo kun je door online tv te kijken helemaal zelf bepalen wanneer je een nieuwe aflevering start. Natuurlijk heb je hiervoor wel een abonnement met goedkoop internet nodig. Hiervoor kun je de pakketten internet tv vergelijken. Nadat je zo’n abonnement met internet hebt afgesloten dan kun je beginnen met het gebruik maken van één van de onderstaande leuke streaming services.

Netflix
De groei van het online TV kijken begon met Netflix. Door dit streaming platform begon deze trend dus. Netflix werd in 1997 opgericht door Marc Randolph en Reed Hastings in de Amerikaanse staat Californië. Het heeft ondertussen een aantal klanten van maar liefst 150 miljoen. Dit zijn dus de mensen die betalen voor een abonnement. De klanten zijn in principe verdeeld over de gehele wereld. Netflix is namelijk alleen niet in bepaalde delen van China, Syrië, de Krim en Noord-Korea niet beschikbaar. Een populair programma op Netflix is momenteel Tiger King, dit is een true crime documentaire over Joe Exotic. Exotic heeft een dierentuin vol met tijgers en leeuwen.

Disney+
Disney+ is een relatief jonge streaming service. Het is namelijk nog maar een paar maanden actief nadat het op 12 november 2019 werd gelanceerd. Inmiddels wordt het platform van The Walt Disney Company gebruikt door maar liefst 50 miljoen mensen. Hieronder zitten ook zeker Nederlandse abonnees. Nederland is namelijk één van de weinige landen waarin Disney+ al op de markt is gebracht. Eén van de shows op Disney+ is The Simpsons, wat een geanimeerd programma is. Het is een sitcom en gaat over een familie dat bestaat uit ouders Homer en Marge en kinderen Bart, Lisa en Maggie.

Amazon Prime Video
We blijven nog even bij de internationale diensten, al is Amazon Prime Video ook verkrijgbaar in Nederland. Het is de televisietak van Amazon, wat inmiddels ook actief is in ons land. Amazon begon net als Netflix in 2006 met het verhuren van films en series. Het veranderde al snel in een abonnementsvorm waarmee je dus onbeperkt de programma’s kunt kijken. Uit de cijfers blijkt dat in Nederland inmiddels ongeveer 80 duizend huishoudens gebruik maken van de streaming service. Het maakt ook eigen exclusieve series, een voorbeeld hiervan is Transparent. In 2014 won Transparent een Golden Globe voor de beste comedyserie.

NPO Start Plus
NPO Start Plus is één van de streaming services die alleen verkrijgbaar is in Nederland. Het is de betaalde streaming service van de Nederlandse Publieke Omroep. Je kunt hierop NPO programma’s terug kijken, al kan dit ook met behulp van het gratis NPO Start. Natuurlijk zitten er wel een paar verschillen tussen de twee diensten. Zo blijven de uitzendingen op NPO Start Plus langer te zien, namelijk tot een jaar nadat de aflevering op televisie te zien was. Dit is veel langer dan op NPO Start. Bovendien is alles in HD kwaliteit en heeft het weinig tot geen reclames.

Videoland
Videoland is een andere streaming service van Nederlandse bodem. Het is de dienst van RTL.  Ondertussen zou Videoland al circa 600 duizend abonnees hebben. Zij kunnen genieten van titels uit Nederland, maar ook uit het buitenland. Bovendien zitten hier exclusieve series tussen die alleen te zien zijn op Videoland. Een bekend en populair voorbeeld hiervan is Mocro Maffia. Dit is een fictieve serie dat over misdaad gaat. In de show worden de drie vrienden Potlood, De Paus en Romano gevolgd. De vrienden gaan van de kleine criminaliteit naar het grote werk in korte tijd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk