Vier Studenten Tech College in nationale finale Skills Heroes Metaal

Van 7 tot en met 10 maart a.s. vinden, bij ROC van Twente en STODT in Hengelo, de nationale finales plaats van Skills Heroes Metaal. Voor deze finale hebben vier studenten van Tech College in Nieuwegein zich geplaatst.

Sven Niehaus en Frank Hoogendoorn komen respectievelijk uit in de finales CNC frezen en draaien. Mitch Bruns en Patrick de Hoop hebben zich via de kwalificatierondes in februari beiden geplaatst voor de finale lassen. Al deze studenten combineren een baan met een opleiding in de metaal. Zij volgen hun leerwerktraject bij Tech College Nieuwegein en OBM Midden Nederland.

Skills Heroes studenten krijgen in vakwedstrijden voor mbo-ers de kans om hun talenten te laten zien in diverse vakrichtingen. Van 16 t/m 18 maart vindt in de RAI het event “Skills the finals” plaats. Hier strijden zo’n 400 mbo-ers om de titel in hun vakgebied. ROC Midden Nederland heeft dit jaar 17 studenten die in verschillende finales meedingen naar de titel Nederlands Kampioen, waaronder ook twee studenten van de opleiding Mechatronica.

Van de 50 wedstrijden vinden 15 wedstrijden buiten de RAI plaats, decentraal op een school of bij een bedrijf tijdens verschillende data. Dat geldt dus ook voor de finales lassen en CNC. Deelnemers aan decentrale finales zijn wel bij de prijsuitreiking in de RAI op 18 maart.

Alle winnaars maken kans om Nederland te vertegenwoordigen op de 44e WorldSkills die in oktober 2017 georganiseerd worden in Abu Dhabi.

De studenten in de finale

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk