Jan met de Pet: ‘Warmte-aanval of nuchterheid?’

Wat bedoel je hier nu weer mee zult u zich afvragen? Nou dat zal ik u vertellen. Ik heb deze dagen regelmatig een wandelingetje gemaakt door ons mooie dorp. Oh  pardon, stad! En daar vielen mij een aantal zaken op.

Eerste plaats het groen onderhoud of het ontbreken daarvan zoals u wilt. De slechte staat van diverse wegen in Nieuwegein, en de VVD maar vragen om overal hard te mogen rijden. Nou, ik geef het je te doen. Over een paar drempels in bijvoorbeeld de wijk Batau. Maar ook elke keer de roep over woningbouw lokatie.

Om met het laatste te beginnen: Na een bezoekje aan de zaterdagmarkt in de binnenstad van Nieuwegein verbaasde ik mij over de ruimte die er was op het naastgelegen parkeerterrein. U weet wel, die strook naast de trambaan. Was dat ook niet die strook waar destijds een heleboel woningen gesloopt zijn voor de nieuwbouw van Cityplaza?

Maar heeft de toenmalige wethouder ook niet toegezegd dat, als Cityplaza klaar was, de markt terug zou gaan naar Cityplaza? U weet wel, het tochtgat van Nieuwegein tussen het Stadshuis en theater de Kom en dat de woningen terug zouden komen?

Volgens  mij kan je daar weer een behoorlijk aantal woningen realiseren en als we dat nu gelijk levensbestendige woningen maken voor de lagere sociale huurklasse slaan we een heel grote slag in de wachttijden voor een betaalbare woning voor de sociale onderlaag of niet wethouder Hans Adriani? Oftewel je kan je Geuzennaam eer aan doen Bob! Jawel ‘Bob de Bouwer.’

Dan het groenonderhoud of inderdaad het ontbreken daarvan: vroeger als er familie of vrienden uit een andere stad kwamen was je trots op je stad: goed en strak onderhouden, een stad met veel groen en veel bomen, maar tegenwoordig is het een bende aan het worden of is het de wens van GroenLinks: alles dicht laten groeien, dan kan er alleen nog maar gefietst of gelopen worden. Ik noem dat een warmteaanval want de realiteit is doodgewoon weinig onderhoud waardoor de boel verslonst wordt en dat noem ik nuchterheid.

Dan kom ik bij de wegen in Nieuwegein: eigenlijk is dat net zo triest als het groen onderhoud. Alleen die ‘stadssnelweg’, u weet wel de racebaan van de VVD wordt redelijk op niveau gehouden. Maar als je de wijken ingaat val je van de ene verbazing in de andere. Of weinig tot geen drempels of je breekt er je nek bijna over als fietser en laat staan dat jet er met de auto er overheen moet. Bij sommige moet je zelfs geen hoogtevrees hebben. Maar ook de aannemers die het onderhoud moeten doen snappen er volgens mij niets van.

Ik zag laatst zo’n clubje stratenmakers bezig en heb daar even stiekem om moeten lachen. Ik zal u vertellen waarom: een toegangsdrempel, u weet wel zo’n verhoging aan het begin van een nieuwe straat, liep scheef. Aan een kant verhoging 10 centimeter en verderop 40 centimeter en in dat stukje lagen de tegels los. Oké, dit moet je herstellen, maar dan verwacht je toch dat het hoogteverschil ook direct goed wordt aangepakt. Dus overal even hoog? Nee hoor, gewoon beginnen op 10 centimeter en verder naar rechts omhoog werken naar 40 centimeter. Geweldig!  Volgens mij zijn dit dezelfde mensen die in heel Nieuwegein de drempels aanleggen. Er is er namelijk niet een gelijk!

En het college van burgemeester en wethouders sliep rustig verder, alhoewel onze burgervader het natuurlijk druk heeft met de club van de slijters. Frans, die heeft zo zijn eigen mening over de rechtspraak in Nederland: de rechter zegt nee en wat doet onze Fransje? Die gaat gewoon door op zijn ingeslagen weg, samen met die andere ‘drinkebroeder’ wethouder Johan Gadella. Een fijn zooitje! Het wordt tijd voor verkiezingen en misschien een brief naar de minister van binnenlandse zaken over een volgende termijn voor onze burgemeester.

Met hartelijke groet,
Jan met de Pet

One thought on “Jan met de Pet: ‘Warmte-aanval of nuchterheid?’

  1. Leo Nardus

    Zou dit een gevolg kunnen zijn van het drugsgebruik?

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk