Katern

Vier Nieuwegeinse initiatieven genomineerd voor ING Fonds

In januari hebben Nederlandse verenigingen en stichtingen die zich lokaal inzetten zich kunnen aanmelden voor een donatie van het ING Nederland fonds. Van alle inzendingen zijn 420 initiatieven genomineerd voor een donatie. Ook uit Nieuwegein zijn vier stichtingen zich aangemeld voor een donatie; Stichting Gein Express, de Stichting Een glimlach doet wonderen, Stichting Jobdoen en Prago.

Over de Stichting Geinexpress: Iedere maand ontvangen de ouderen een nieuw programma, waaruit ze een keuze kunnen maken. Het doel van de Gein Express is het bestrijden van eenzaamheid onder ouderen.

Over de Stichting Een glimlach doet wonderen: Stichting Een glimlach doet wonderen zet zich in voor ernstig zieke en chronisch kinderen door ze blij te maken met een cadeau.

Over de Stichting Jobdoen: Sommige Doven, plotsdoven, laatdoven, slechthorenden en doofblinde mensen hebben behoefte aan gezelschap en kunnen die niet altijd vinden. JobDoen wil helpen, ondersteunen en hun leven gezelliger maken via activiteiten.

Over Prago: Prago (Praktisch Gericht Onderwijs) geeft praktische lessen basiseducatie voor volwassenen die moeite hebben met leren. Laagopgeleide en laaggeletterde mensen zijn kwetsbaar.

Wilt u dat de Nieuwegeinse initiatieven een steuntje in de rug krijgen? Breng dan uw stem uit. De organisatie met de meeste stemmen ontvangt € 5.000, nummer twee € 3.000, nummer drie € 2.000 en nummer vier en vijf ontvangen beide € 1.000. Klik hier om te stemmen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk