Vier jongens aangehouden voor poging brandstichting

Dankzij een snelle melding van een getuige heeft de politie vier jongens aanhouden op oudejaarsavond die verdacht worden van een poging een bestelbus in brand te steken op het Nijpelsplantsoen.

De vier jongens, allen afkomstig uit Nieuwegein (één van 16 jaar oud en drie van 17 jaar oud) worden ervan verdacht een poging te hebben gedaan om op het Nijpelsplantsoen een bestelbus in brand te steken. Rond 22.30 uur zag een passant dat de vier jongens dat probeerden en belde direct 112. Agenten waren er snel ter plekke en hielden de vier jongens aan. Zij werden meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De politie doet onderzoek.

Verloop Nieuwjaarsnacht
Oud en Nieuw is relatief rustig verlopen in Nieuwegein. Op enkele kleine brandjes na en enkele vernielingen aan het buitenmeubilair in de openbare ruimte, waren er geen ongeregeldheden. De brandweerpost in Vreeswijk laat weten: ‘Alle volgers, een veilig en gezond 2019 gewenst. Voor ons een rustige nacht geweest, alleen een gesprongen waterleiding en een oplaadpaal voor elektrische auto’s verbrand. Daardoor wel meerdere huizen zonder stroom.’

One thought on “Vier jongens aangehouden voor poging brandstichting

  1. Marja

    Ik vond dit jaar dat er meer dan een week intensief is geknald. En oudejaarsdag de gehele dag leek het wel 12 uur ’s nachts. En vanmorgen om half 5 nog een lawinepijl afgeknald dat het net was alsof onze ramen kapotsprongen. Deze petiode van oud en nieuw totaal geen politie gezien. Slechte zaak.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren