Vier flitspalen leveren voor Nieuwegein in 2018 maar liefst 81.013 bekeuringen op

Elke zeven seconden wordt er ergens in Nederland iemand geflitst door een flitspaal. In Nieuwegein iedere 6,5 minuut, het hele jaar door! Maar niet elke paal levert evenveel boetes op. Hoe deden de flitspalen het in Nieuwegein in 2018. De flitspaal bij ‘De Poort van Nieuwegein’ op de kruising met de Buizerdlaan ging eind 2017 werken en was meteen productief met maar liefst 51.276 boetes voor te hoge snelheid en 360 voor rijden door rood licht. In totaal leverde deze flitspaal in 2018 dus 51.636 boetes op. Zo blijkt uit cijfers van het CJIB die onlangs zijn vrijgegeven.

Hiermee staat de flitspaal met een tweede plek in de top drie van meest productieve flitspaal in de provincie Utrecht. Alleen de flitspaal op de N201 bij Vreeland in de gemeente Stichtse Vecht staat boven die van Nieuwegein met maar liefst 73.243 bekeuringen in 2018!

De flitspaal op de A.C. Verhoefweg op de kruising met de Richterslaan en de Barnsteendrift flitste in 2018 4.821 keer. Daarvan waren 4.531 bekeuringen voor de snelheid en 290 keer voor door rood rijden.

De flitspaal op de Symfonielaan ter hoogte van de Harmonielaan bracht ook aardig wat op. Daar flitste de paal afgelopen jaar 11.368 keer. Allen voor een te hoge snelheid.

De flitstpaal op de Plettenburgerbaan deed het net ‘iets beter.’ Maar liefst 13.188 keer mocht deze paal zijn werk doen. 12.660 keer was dat voor overtreding van de snelheid en 528 keer voor door rood rijden. Met dit aantal bekeuring staat deze flitspaal op een negende plek in de top-10 in de provincie Utrecht.

In totaal leverde de vier flitspalen in Nieuwegein maar liefst 81.013 bekeuringen op in 2018. Dit betekend dat iedere 6,5 minuut, het hele jaar door een bekeuring wordt uitgedeeld door bovenstaande flitspalen. De flitscijfers van het CJIB gaan over digitale flitspalen die zijn neergezet door het OM, zoals de flitspalen in Nieuwegein en zijn bedoeld voor de verkeersveiligheid.

De cijfers voor de flitspaal bij ‘De Poort van Nieuwegein’ voor 2018

4 thoughts on “Vier flitspalen leveren voor Nieuwegein in 2018 maar liefst 81.013 bekeuringen op

 1. A.v.Loveren

  Deze cijfers verbazen mij niet. Bij rood doorrijden lijkt mij een boete terecht. De flitspaal bij de poort vind ik echter zijn andere doel (snelheid) voorbij schieten. Het is duidelijk dat de flitspaal geplaatst is bij een stuk weg welke afloopt. 50 km p/u klinkt hard maar zit je zo aan, zeker als de weg afloopt. Ik moet elke keer daar remmen (en nee dan ben ik echt niet hard aan het scheuren), met als risico dat automobilisten achter mij niet opletten of niet bekend zijn met de verkeersituatie. Maar goed, ik weet zeker dat ik niet de enige ben die dit herkent en velen met mij zullen hier hetzelfde over denken, de situatie zal denk ik echter niet snel veranderen, dus is mijn reactie net zo goed vruchteloos :). Fijne dag allen.

  Groet

 2. bart

  Zo, dat zal een heel bedrag hebben opgebracht… Ben benieuwd of er ook een verbetering van de verkeersveiligheid is aan te tonen?

 3. A. van Dijk

  Vier zijn te weinig. Als ik zie hoe vaak er aan de centrumkant van de Sluyterslaan harder dan 50 kilometer per uur gereden wordt…..

 4. mkaptijn2017

  Een wat meer kritische noot over het nut en noodzaak van deze flitspalen zou toch wel op zijn plek zijn. De Camera bij de poort staat op zo’n plek dat een boete hier niet is te voorkomen. Fijn welkom voor de bewoners en bezoekers van Nieuwegein.
  Marco

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren