Alle flitspalen zijn geplaatst in Nieuwegein ter verbetering verkeersveiligheid

Jaarlijks telt Nieuwegein circa 200 geregistreerde ongevallen in het verkeer. De twee belangrijkste oorzaken van deze ongevallen zijn door rood licht rijden en te hard rijden. Soms betreft het een combinatie van beiden die tot een ongeval leiden. Geregistreerde ongevallen zijn de situaties met vaak ernstige gevolgen voor mensen en voor het verkeer.

‘Er zijn maatregelen die kunnen bijdragen aan de verkeersveiligheid. De beste maatregelen zijn die aan de weg. De weg aanpassen gaat helaas niet altijd door de functie ervan. Zo zijn er wegen waar de doorstroming heel belangrijk is. Het versmallen van zo’n weg dwingt tot minder hard rijden, maar heeft als nadeel dat de doorstroming van het verkeer stokt. We proberen dan ook hier via handhaving de verkeersveiligheid te verbeteren’ aldus de gemeente.

Het Openbaar Ministerie (OM), de politie en gemeente Nieuwegein werken samen aan het verbeteren van de verkeersveiligheid. De gemeente en de politie hebben bij het Openbaar Ministerie een aanvraag voor flitspalen ingediend voor locaties waar infrastructurele maatregelen niet mogelijk zijn en verkeersongevallen plaatsvinden door hard en/of door rood licht rijden. Vandaag is de laatste flitspaal geïnstalleerd op de A.C. Verhoefweg.

Het OM heeft besloten om op 3 locaties flitspalen voor snelheid en rood licht te plaatsen en op 1 locatie een flitspaal voor snelheid. De flitspalen zijn geplaatst op de volgende locaties:

– A.C. Verhoefweg ter hoogte van het kruispunt Barnsteendrift;
– Weg naar de Poort ter hoogte van het kruispunt Buizerdlaan;
– Plettenburgerbaan ter hoogte van het kruispunt Perkinsbaan.
– Symfonielaan ter hoogte van het kruispunt Harmonielaan (alleen snelheid);

Fietsers en voetgangers
De flitspalen zijn alleen bedoeld voor het gemotoriseerde verkeer. Om fietsers en voetgangers te verleiden niet door rood licht te gaan wordt er op verschillende oversteekplaatsen in Nieuwegein bij verkeerslichten aangegeven hoe lang zij moeten wachten om te kunnen oversteken. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij de Henri Dunantlaan, de Blauwe Brug en de oversteek Zandveldseweg ter hoogte van het winkelcentrum. Wanneer in Nieuwegein een verkeerslicht moet worden vervangen, wordt daar ook een zogenoemde wachttijdvoorspeller bij geplaatst.

De flitspaal op de A.C. Verhoefweg bij de Barnsteendrift.

6 thoughts on “Alle flitspalen zijn geplaatst in Nieuwegein ter verbetering verkeersveiligheid

 1. Marion

  Fijn dat automobilisten nu weten waar die flitspalen staan……. 😣😣😣
  Zeer jammer dat op al die andere gevaarlijke plekken, denk aan rotonde Sluyterslaan/City, auto’s gewoon doorknallen en overstekende fietsers hier ogen te kort komen wil je veilig de oversteek maken!!

  1. Bianca

   die flitspalen zijn ook nogal herkenbaar, dus of je nu meldt waar ze staan of niet, die zie je wel voordat je te hard doorknalt 😉 Overigens knal ik bij de rotonde Sluyterslaan/City nooit zomaar de rotonde op, maar als automobilist vind ik het wel een ontzettend onoverzichtelijke rotonde.

 2. H. Koldenhof

  Prima dat er gecontroleerd wordt, nu ook nog graag op snelheid op de Buizerdlaan waar nog steeds veel mensen denken dat je daar 80 mag terwijl het toch echt 30 is.

 3. Jos van Rossum

  Het bijschrift bij de foto klopt niet, het is niet bij Damsté ( Batenburg ) maar 1 stoplicht zuidelijker bij de Richterslaan-Barnsteendrift! Of is het je bedoeling om ook bij Damsté minder snelheid te creëren?

 4. Han

  De flitspaal op de Symfonielaan is sinds gisteren verplaatst naar de overkant van de weg!!!

 5. John

  Gaarne 1 of 2 plaatsen op de Diepenbrocklaan ter hoogte van de oversteekplaats. Nog veel meer kassa!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren