Vier dingen die jou kunnen ontzorgen

Het gemiddelde dagelijkse leven van de Nederlander zit vaak helemaal volgepland. Van het werk tot het zoeken van paaseieren met het hele gezin. We worden dan ook niet voor niets als een van de meest drukke, effectieve en efficiënte mensen gezien. We weten precies wat er allemaal moet gebeuren en hoe we dat zo efficiënt mogelijk aan kunnen pakken. En hoewel dat ons een vooruitstrevende persoonlijkheid geeft, zorgt het ook voor de nodige stress. Gelukkig kunnen we deze stress weer een stuk minder hevig maken, door onszelf in de kleine dingetjes te ontzorgen. Hoe minder energie we kwijt zijn aan de kleine dingetjes, hoe meer energie we overhouden voor de grote dingen! We geven je dan ook graag een aantal voorbeelden van manieren waarop je jezelf wat kunt ontzorgen.

1. Automatiseren waar mogelijk
Je zou het misschien niet denken, maar ook onze dagelijkse handelingen kunnen tegenwoordig steeds vaker geautomatiseerd worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de slimme verlichtingssystemen, maar ook aan simpele diensten als een printabonnement. In dit geval geeft je printer direct een seintje wanneer de cartridges bijna leeg zijn, en worden deze je automatisch toegestuurd. De oude cartridges stuur je vervolgens gewoon terug in de retourenvelop. Het zijn de kleine dingetjes die het leven een stuk makkelijker maken!

2. Niet storen of vliegtuigmodus
Het gezoem of geping van onze telefoon kan ons ontzettend veel onbewuste stress opleveren. Al die meldingen van social media, apps of andere zaken op je smartphone blijven de hele dag gewoon lekker door gaan. Kies er dus bewust voor om op bepaalde momenten de ‘niet storen’ functie of vliegtuigmodus op je telefoon aan te zetten. Wanneer je even lekker ontspant op de bank bijvoorbeeld, of een goed boek leest. Je zult al snel merken dat dit je veel meer rust geeft.

3. Doe dagelijkse handelingen bewust
Je hebt vast wel eens op een belangrijke afspraak gezeten en alleen maar kunnen denken aan het feit of je het fornuis wel uit hebt gezet, de deur wel op slot hebt gedaan of de lichten van je auto wel uit hebt gezet. Door deze dagelijkse handelingen iedere dag juist heel bewust te doen, hoef je jezelf daar geen zorgen meer over te maken.

4. De powerbank
Neem altijd een kleine (of zelfs een grote) powerbank mee wanneer je het huis uit gaat. De kleine powerbanks wegen helemaal niets, en zullen ervoor zorgen dat je niet eens merkt dat je ze bij je hebt: totdat je ze nodig hebt. Het geeft je veel meer rust in je hoofd, en je hebt altijd de mogelijkheid om je mobiele apparaten op te laden. Ook dat is ontzorgen!

2 thoughts on “Vier dingen die jou kunnen ontzorgen

  1. Linda

    Belastingverlaging

  2. Linda

    Minder bemoeizucht overheid

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren