Vier bezienswaardigheden in Nieuwegein en omgeving

Nieuwegein krijgt niet veel bezoekers van buitenaf. De Utrechtse plaats is relatief onbekend en mensen verkiezen vaak andere gemeentes in de buurt als Houten en Zeist. Toch is er in Nieuwegein en omgeving meer dan genoeg te doen. De gemeente wordt omringd door prachtige natuur en er zijn activiteiten voor zowel jongeren als ouderen. Ideaal voor een weekendje weg, want je kunt ook ovenachten in een hotel in Nieuwegein. Wij hebben 4 bezienswaardigheden in Nieuwegein en omgeving op een rijtje gezet!

1. Jumpsquare
Ben je opzoek naar een uitje met het hele gezien? Dan is Jumpsquare in Nieuwegein ideaal. Jumpsquare is het grootste trampolinepark van Europa en staat middenin Nieuwegein. Dit indoor trampolinepark is ruim 2400 vierkante meter groot en is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar oud. Dit pretpark is voor zowel recreatieve ‘springers’ als echte adrenalinejunkies die graag de grens opzoeken. Het park bestaat uit verschillende gedeeltes. Zo is er de Fun Area waar je heerlijk je gang kunt gaan, de Trick Area waar je grenzen op kunt zoeken en de sportarea waar je verschillende balsporten op de trampoline kunt doen. Kortom, een genot voor iedereen!

2. Merwestein
Merwestein is een gigantisch indoorzwembad, met in de zomer ook een buitenbad. Dit zwemcomplex beschikt over een wedstrijdbad, meerdere bubbelbaden, een kinderbad met glijbaan en een golfslagbad waar elk uur golven worden gecreëerd voor ultiem plezier! Daarnaast kun je ook heerlijk eten of snacken in restaurant H2O. De openingstijden en andere informatie vind je op de website van Merwestein.

3. DownUnder
Net buiten Nieuwegein, vlakbij de wijk Lunetten bevindt zich ‘Down Under’. Bij deze aangelegde plas kun je zomers heerlijk zwemmen. Rondom de plas liggen strandjes waar je heerlijk kunt zonnen en de plas zelf beschikt over helder, schoon water. Daarnaast is er een echte ‘beach bar’ waar je gezellig wat kunt drinken of eten. Ben jij een echte watersport fan? Dan kom je bij Down Under ook aan je trekken. Er is namelijk een wakeboardbaan in het midden van de plas. Door middel van een kabelbaan word je op je wakeboard (of waterskis) vooruit getrokken over het parcours. Onderweg kom je allerlei hindernissen tegen als schansen en andere ramps. In het laagseizoen kun je hier ook indoor bodyboarden. Meer informatie vind je hier.

4. Bowling Nieuwegein
Om je weekendje weg in Nieuwegein af te sluiten kun je gaan bowlen bij Bowling Nieuwegein. Je kunt hier gezellig normaal bowlen, maar ook disco bowlen. Extra leuk voor de kinderen dus! Prijzen variëren van 20 euro tot 24 euro per baan per uur en er zijn maximaal 7 personen toegestaan per baan.

Wat vind jij het leukste om te doen in Nieuwegein en omgeving? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

One thought on “Vier bezienswaardigheden in Nieuwegein en omgeving

  1. John

    Waarom gaan de mensen naar houten en zeist?

    Dat lees ik hier niet,maar ik kan het wel verklaren.
    Beide plaatsen zijn goedkoper met parkeren

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren