Video: Telefoons gekocht met vals geld ook in Nieuwegein

Twee jongens kopen via Marktplaats telefoons en betalen die met valse biljetten van 50 euro. Drie slachtoffers uit Utrecht en Nieuwegein hebben aangifte gedaan van oplichting.

Een man uit Nieuwegein biedt eind mei 2018 zijn Samsung S7 te koop aan op Marktplaats. Een jongen reageert per telefoon op de advertentie. Ze komen een prijs overeen en spreken af dat de jongen ‘s avonds langskomt om de telefoon op te halen. De jongen betaalt de telefoon met zes biljetten van 50 euro.

VALS GELD
Als de Nieuwegeiner de volgende dag het geld op zijn rekening wil storten ontdekt hij dat de biljetten vals zijn. Hij probeert de jongen te bellen op het mobiele nummer dat hij van hem heeft, maar er wordt niet opgenomen.

BEWAKINGSBEELD
De jongens zijn vastgelegd door een bewakingscamera in de straat van één van de slachtoffers. Waarschijnlijk zijn ze minderjarig. Daarom zijn de jongens onherkenbaar gemaakt. Mocht hun identiteit niet bekend worden, dan worden binnenkort de beelden uitgezonden waarop ze herkenbaar te zien zullen zijn.

SIGNALEMENTEN
Verdachte 1

lichtgetinte huidskleur
leeftijd16 tot 20 jaar
slank postuur
lengte circa 1,70 meter
kort, zwart haar met opgeschoren zijkanten
droeg een grijs petje
droeg een grijze trui met zwarte boorden
had een lichtblauwe schoudertas bij zich

Verdachte 2

lichtgetinte huidskleur
leeftijd 16 tot 20 jaar
slank postuur
lengte 1,70 meter
heeft kort, zwart haar met een slag
droeg een donkere jas met een wit logo
droeg een licht shirt met opdruk
droeg een zwart petje met grote witte letters

VRAGEN
Weet u wie deze twee jonge oplichters zijn? Of heeft u een vermoeden? Bel dan met de gratis tiplijn van de politie: 0800 – 6070. Of bel gratis Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000. U kunt uw tip ook met het formulier op deze pagina bij de politie melden.

2 thoughts on “Video: Telefoons gekocht met vals geld ook in Nieuwegein

  1. john

    natuurlijk het zal eens niet om getinte gaan.

  2. john

    natuurlijk,alweer getinte lui.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren