Video: Portemonneedief gezocht bij de bij Hornbach

Een man die samen met een vriend naar bouwmarkt Hornbach gaat om plintlatten terug te brengen, ziet dat de klant die vóór hem aan de beurt is, zijn portemonnee laat liggen. In plaats van dat hij de klant of een medewerker waarschuwt, pikt hij de portemonnee zelf mee.

Het gebeurt op 6 februari dit jaar bij de servicebalie van de Hornbach in Nieuwegein. Het slachtoffer brengt een aantal artikelen retour. Als alles is afgehandeld, laat hij zijn portemonnee op de balie liggen en vertrekt.

BEWAKINGSBEELDEN
De politie laat in Bureau Hengeveld beelden zien van de man die even later de portemonnee steelt. Om de man de kans te geven, zichzelf te melden bij de politie, is hij onherkenbaar gemaakt. Als hij niet reageert, dan worden volgende week de herkenbare beelden van de man uitgezonden.

Op de beelden is te zien dat het slachtoffer zijn portemonnee laat liggen. De mannen die daarna aan de beurt zijn, zien de portemonnee liggen. Ze houden de ingang in de gaten om te zien of de man terugkomt. Eén van hen brengt een aantal plintlatten retour en als ook hij alles heeft afgehandeld, pakt hij de portemonnee van de balie en loopt er mee weg.

SIGNALEMENT
Verdachte
– blanke huidskleur
– 30 -35 jaar
– lang, slank postuur
– kort geschoren haar, kalend
– vlassig baardje
– zwarte jas
– blauwe spijkerbroek
– zwarte schoenen

Herken je jezelf, wees dan verstandig en meld je bij de politie. Weet u om wie het gaat, bel dan met de tiplijn: 0800 – 6070 of met Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000.

Noot redactie: De man heeft zich inmiddels aangegeven. De video is verwijderd op maandag 28 augustus 2017.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren