Video: Nieuwegein heeft nu een Buitenmuseum

Op het grondgebied van de gemeente Nieuwegein staan in totaal 55 kunstwerken. Die vallen nu onder de overkoepelende naam Buitenmuseum. Dit om de samenhang tussen de kunstwerken te benadrukken en ze als geheel de aandacht te kunnen geven die ze verdienen. De gemeente wil de collectie op deze manier meer op de kaart zetten. Niet alle inwoners van Nieuwegein zijn op de hoogte van de prachtige kunstwerken die Nieuwegein bezit. Met de oprichting van het Buitenmuseum hoopt de gemeente dat meer inwoners van de kunstwerken kunnen genieten.

Het Buitenmuseum is woensdag 10 mei 2017 geopend door wethouder van Cultuur Martijn Stekelenburg. Dat gebeurde in het Atrium van het Stadshuis. Op panelen in het Atrium was de hele collectie beelden te zien. Deze beelden en een uitgezette route langs deze beelden, zijn ook te zien op de website van de gemeente Nieuwegein.

Behalve het Buitenmuseum opende de wethouder ook een tentoonstelling van basisschoolleerlingen. Zij hebben in een kunsproject van Kunst Centraal onder begeleiding van een professioneel kunstenaar petflesbloemen gemaakt. Vóór de officiële opening staken de leerlingen in het Atrium hun eigen petflesbloemen in de gaatjes van een speciaal hiervoor geprepareerde boomstam. Zo ontstond een boom vol bloemen die het Atrium gedurende enkele maanden zal opfleuren: een niéuw kunstwerk in de openbare ruimte.

Onze videograaf Bart van Rooijen was aanwezig bij de presentatie van het Buitenmuseum en maakte bovenstaand videoverslag.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren