Video: Nieuwe wethouders beëdigd, vandaag een gesprek met Marieke Schouten (GroenLinks)

In een volle raadszaal zijn de nieuwe wethouders afgelopen woensdagavond beëdigd. Van de oude wethouders is alleen wethouder Hans Adriani (PvdA) overgebleven. In plaats van alleen maar mannen zijn nu twee vrouwen toegetreden tot het college van B&W van Nieuwegein. Zoals eerder gemeld krijgt Nieuwegein vijf wethouders. In het echt zijn dit 4 1/2 FTE plekken. John van Engelen van de Stadspartij Lokale Vernieuwing gaat het wethouderschap in een deeltijd functie doen. Maar wie zijn de wethouders nu eigenlijk. Frans Evers en Jos van Vogelpoel zocht ze op en ging in gesprek met de kersverse wethouders die het voor Nieuwegein moeten doen tot in ieder geval 2022.

Als vierde in een reeks van vijf afleveringen spraken we met wethouder Marieke Schouten (GroenLinks). Schouten heeft de volgende portefeuilles gekregen:

• Transformatieagenda: Brede Toegang
• Duurzaamheid
• Mondiaal / Dierenwelzijn
• Openbaar domein
• Rhijnhuizen geeft energie

Het coalitieakkoord nog een keer lezen? Dat kan hier. Morgen de beurt aan wethouder Ellie Eggengoor van de VVD.

Marieke Schouten in gesprek met Frans Evers.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren