Video: Leerlingen CALS college presenteren ideeën voor duurzame vernieuwing Schansen-Noord

Donderdag 24 januari jl. presenteerden de leerlingen van het CALS college hun ideeën voor een duurzame vernieuwing van Schansen-Noord zodat inwoners ook in de toekomst prettig in hun buurt kunnen wonen. Onze verslaggevers Frans Evers en Jos van Vogelpoel waren ter plekke en zagen hoe de leerlingen hun ideeën lieten zien aan verantwoordelijk wethouder Jan Kuiper.

Wethouder Jan Kuiper met Bram Wesselink (Domeinmakelaar Duurzaamheid)

Eind vorig jaar kregen 90 leerlingen van het CALS college de opdracht van de gemeente Nieuwegein om voor Schansen-Noord een ontwerp te maken voor duurzame vernieuwing van de buurt. In dat ontwerp moesten zij ook rekening houden met de ambitie van de gemeente om in 2040 volledig energieneutraal te zijn.

In gesprek met inwoners
Om erachter te komen hoe inwoners van Schansen-Noord denken over de verbetering van hun buurt, hielden de leerlingen een buurtonderzoek. Zij gingen in gesprek met inwoners om ideeën op te halen over bijvoorbeeld vergroening, waterrijke plekken en een betere leefbaarheid. Deze wensen namen de leerlingen mee in hun plannen.

Korte pitch van het ontwerp
De leerlingen presenteerden op 24 januari in een korte pitch hun ontwerp aan ouders, medeleerlingen, buurtbewoners, medewerkers van de gemeente en een jury. Vier juryleden, waaronder wethouder Jan Kuiper, het afdelingshoofd van het Ruimtelijk Domein, de directeur van het CALS college en een buurtbewoner van Schansen-Noord, overhandigen uiteindelijk twee prijzen: de Publieksprijs en de Juryprijs.

Genodigden stemmen mee voor de publieksprijs
Genodigden konden deze middag hun stem uitbrengen voor de publieksprijs. Dit is de prijs voor het ontwerp waarvan het publiek denkt dat het goed past in de vernieuwing van Schansen-Noord. De gemeente wil vernieuwende en uitvoerbare ideeën van leerlingen gebruiken bij het vernieuwen van de buurt.

Betere Buurten & Energieneutraal Nieuwegein
Dit eindevent maakt onderdeel uit van de programma’s Betere Buurten en Energieneutraal Nieuwegein.

In bovenstaand videoverslag ziet u hoe de leerlingen hebben nagedacht over de mogelijkheden voor de Schansen-Noord in de wijk Fokkesteeg en wie uiteindelijk met de jury- en de publieksprijs naar huis ging.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren