ROC Midden Nederland ontvangt Oermens 2.0 en IPH

Gaan we de hele dag rek- en strekoefeningen doen, staand vergaderen of parttime thuiswerken? Tijdens het symposium ‘Vitaliteit als brandstof voor succes’ kijkt ROC Midden Nederland samen met relaties en medewerkers hoe je als bedrijf kunt bijdragen aan het welzijn en de gezondheid van medewerkers. Sprekers Machteld Huber, Mikkel Hofstee en Alwin van Drongelen gaan dinsdag 10 september aanstaande met de aanwezigen dieper in op dit maatschappelijk relevante thema.

Voorkomen is beter dan genezen
Positieve Gezondheid is in steeds meer organisaties een belangrijk uitgangspunt. De focus ligt niet op ziekte, maar op mensen zelf, in dit geval de medewerkers. Wat is hun veerkracht en wat maakt hun (professionele) leven betekenisvol? In dit licht komt Machteld Huber spreken over Gezondheid en Vitaliteit. Als oprichter van het Institute for Positive Health (IPH) neemt ze ons mee in de verkenning wat gezondheid nu precies is. Ze doet dit aan de hand van een zelfontwikkeld model van zes dimensies.

Schrijver van het boek Oermens 2.0, Mikkel Hofstee, laat zien hoe medewerkers vitaal kunnen blijven met als doel meer betrokkenheid, betere prestaties en minder verzuim, uitval en kosten. Hij gaat hierbij in op de holbewoner in ons en de manier waarop we kunnen toegeven aan ons oerinstinct.

Tot slot laat onderzoeker Alwin van Drongelen ons zien wat onregelmatige werktijden en ploegendiensten doen met medewerkers. Hij geeft tips hoe bedrijven de ongemakken die daardoor ontstaan kunnen verminderen. Verschillende interventieopties, zoals een powernap, komen aan de orde.

Vitaliteit binnen ROC Midden Nederland
Vitaliteit en duurzame inzetbaarheid voor studenten en medewerkers staan hoog op de agenda van ROC Midden Nederland. ROC Midden Nederland is recent partner geworden van het Instituut voor Positieve Gezondheid (IPH). Naast het vignet Gezonde School, hebben alle opleidingen Sport & Bewegen in het lesprogramma. Met vernieuwende onderwijsconcepten als Future Care Labs, Vitaliteitslab en de wijkleerbedrijven in de wijken Overvecht, Ondiep en op de Vondellaan in de Rivierenwijk/Dichterswijk dragen wij bij aan gezondere wijken.

Profiel ROC Midden Nederland
ROC Midden Nederland biedt middelbaar beroepsonderwijs (mbo), voortgezet algemeen volwassenonderwijs (vavo), en bedrijfsopleidingen in de provincie Utrecht. De bijna 20.000 studenten volgen modern onderwijs volgens de laatste inzichten in dertien kleinschalige, branchegerichte mbo-colleges in Utrecht, Amersfoort en Nieuwegein. Ze worden zo optimaal voorbereid op de arbeidsmarkt of een vervolgopleiding. De studenten krijgen alle kansen om hun talenten en burgerschap te ontwikkelen. Het onderwijs wordt in co-creatie vormgegeven samen met werkgevers, onderwijspartners, maatschappelijke instanties, gemeenten en (koepel)organisaties.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren