Katern

Jesse Puts maakt zich op voor het WK in Boedapest

Het is deze dagen hard trainen voor de 22-jarige zwemmer Jesse Puts van Zwemvereniging Aquarijn uit Nieuwegein. Morgen zwemt hij op het WK in Boedapest de vijftig meter vrije slag.

Tot nu toe heeft hij nog geen zenuwen gehad, zegt Puts. Vandaag bestaat de dag uit rustig voorbereiden. “Lekker naar het bad toe, rustig loszwemmen en een goed gevoel krijgen”, zegt de zwemmer.

Over zijn kansen van morgen durft hij geen uitspraken te doen. “Het veld is super breed, er doen zoveel goede mensen mee. Als je een foutje in de ochtend maakt, dan lig ik er al uit. Ik moet twee hele goede races hebben om de finale te halen. Alles kan… Maar ik zou geen percentage kunnen zeggen.”

Puts werd in 2016 wereldkampioen op de 50 meter vrije slag (kortebaan). Afgelopen februari werd hij daarom door burgemeester Van Zanen benoemd tot Utrechtse sporter van het jaar.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren