Video: Koning Willem-Alexander opent Tech Campus in Nieuwegein

De Tech Campus van het ROC Midden-Nederland in Nieuwegein heeft vandaag hoog bezoek gekregen. Koning Willem-Alexander kwam langs om het gloednieuwe gebouw aan de Harmonielaan officieel te openen. De koning liet zich uitgebreid bijpraten door de leerlingen over de technische opleidingen die zij volgen en sommigen kregen zelfs hun eerste diploma uitgereikt door de koning zelf.

Onze royalty-videograaf Bart van Rooijen hadden wij vanmorgen vroeg naar de school gestuurd om bovenstaand videoverslag te maken.

De koning werd opgewacht door de directeur van de school en burgemeester Frans Backhuijs (Foto: Jordi Jupijn)

Nadat koning Willem-Alexander rond 10.00 uur arriveerde kreeg hij een rondleiding door de school. Hij sprak met de leerlingen en docenten en liet zich informeren hoe de school het onderwijs inricht in de nieuwe techniek colleges binnen het ROC Midden-Nederland.

De Tech Campus bestaat uit vier mbo-opleidingen: het Tech College, het Automotive College, het ICT College en het Bouw & Interieur College en werkt samen met diverse scholen uit de regio. In Nieuwegein werkt zij samen met het Oosterlicht College.

Om precies 11.15 uur gaf koning Willem-Alexander een druk op de knop om de school officieel te openen. Dat werd natuurlijk gedaan door een door de leerlingen aangestuurde robotarm die een doek ‘werk in uitvoering’ doorsneed. Rond 11.30 uur vertrok koning Willem-Alexander weer naar een andere afspraak.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren