Video: Geslaagde eerste dag City Huiskamerfestival

De eerste dag van de eerste editie van het City Huiskamerfestival afgelopen zaterdag was zeer geslaagd. Diverse huiskamerplekken in City vormden een culturele route waar bezoekers met elkaar konden genieten van dans, muziek en andere optredens. Het mooie weer werkte goed mee aan dit succes en morgen beloofd het nog mooier te worden!

Het festival is één van de activiteiten om de aantrekkelijkheid en levendigheid van de binnenstad te vergroten. Het is de bedoeling dat het festival, dat wordt georganiseerd door de samenwerkende partijen in de binnenstad van Nieuwegein via de Stichting Binnenstadsmanagement, een jaarlijks terugkerend fenomeen wordt.

Aankomende zondag 24 september zal de tweede dag zijn van het evenement vol met muziek en dans. Maar ook zijn er diverse workshops en en kan de jeugd genieten van Open Lab in de bibliotheek. Van robots bouwen en programmeren tot 3D-printen.

Bewoners kunnen zondag van 11:00 uur tot 13:00 uur ook aanschuiven voor een brunch aan De Langste Tafel middenin City. De Langste Tafel werd vorig jaar ook georganiseerd en is dit jaar onderdeel van het City Huiskamerfestival. Arjanne de Vries van Wereldhave (Eigenaar van Cityplaza): “De Langste Tafel is een moment van ontmoeting en gezelligheid. Het past helemaal in het thema van Burendag. Bewoners van City en inwoners uit Nieuwegein die het leuk vinden om elkaar te ontmoeten zijn van harte welkom aan deze tafel. Je hoeft je alleen maar aan te melden via secretariaat@wvcityplaza.nl. Ook is dit een moment om inwoners die zich inzetten voor een ander in het zonnetje te zetten. Ken je hen? Meld ze aan voor de langste tafel en kom zelf ook mee!”

Onze videograaf Jos van Vogelpoel deed zaterdag een rondje City en maakte bovenstaand videoverslag.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren