Video: Audiotour helpt tegen treiterende jongeren in Zuilenstein

Inwoners van de wijk Zuilenstein hebben minder last van treiterende jongeren door een audiotour. Jongeren die het leven van bewoners zuur maakten zijn door de tour in contact gekomen met hun slachtoffers.

Eerder meldden wij al hier op De Digitale Stad Nieuwegein over leerlingen die van school naar de tram liepen en onderweg mensen lastig vielen door tegen deuren en ramen te trappen. “En ruitjes intrappen, bonken op de ramen of rotzooi tegen de ramen aangooien, spugen, planten uit de bakken trekken”, buurtbewoner Jaap Louis weet het nog goed.

Het ging meestal om jongeren die langs zijn huis van school naar de tramhalte liepen. De tramhalte verplaatsen kwam niet aan de orde. Om de overlast te stoppen is de hulp ingeroepen van kunstenaars. Zij hebben de leerlingen gestimuleerd om met de bewoners van de wijk in gesprek te gaan. Die verhalen, die vooral gaan over het uithalen van kattenkwaad, zijn verzameld in een audiotour. Via je telefoon kun je de gesprekken beluisteren.

De band tussen leerlingen en bewoners is door het project verbeterd, zeggen leerlingen die eraan mee hebben gedaan. Ook Jaap Louis zegt dat de overlast minder is geworden. “Het is nog niet helemaal weg, maar het is een stuk minder geworden. Zeker weten.”

Met dank aan onze samenwerkingspartner RTV Utrecht

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk