Video: A2 tussen Nieuwegein en Vianen weer open na ernstig ongeluk

Twee kinderen en een bestuurder van een busje zijn maandagavond rond 18.45 uur zwaargewond geraakt bij een ongeluk op de A2 net over de Lekbrug bij Nieuwegein.  Ze zaten lange tijd bekneld.

Hulpdiensten rukten massaal uit. Rond 19.10 uur landden er kort na elkaar twee traumahelikopters op de snelweg. Iets later landde er nog een derde traumahelikopter. Ook waren meerdere ambulances en brandweerwagens ter plaatse.

VRACHTWAGEN
Een bestelbus was achterop een vrachtwagen gebotst. Hulpdiensten waren lange tijd bezig om de inzittenden uit de bus te bevrijden. Twee kinderen en de bestuurder zijn er na ongeveer een halfuur uitgehaald.

Alle slachtoffers zijn volgens de politie ernstig gewond. Een van de kinderen is per traumahelikopter naar het ziekenhuis overgebracht. Het andere kind en de man die het busje bestuurde zijn per ambulance vervoerd. Door het ongeluk waren alle rijstroken van de A2 richting het zuiden lange tijd dicht.

SPOEDTRANSPORT
Rijkswaterstaat waarschuwde dat er ook rijstroken afgesloten kunnen worden op de A27 en A28. Dit vanwege het spoedtransport van twee van de slachtoffers van het ongeluk op de A2.

Om 20.00 uur liet Rijkswaterstaat weten dat de A2 richting Den Bosch ter hoogte van knooppunt Everdingen zeker tot 23.00 uur vanwege politieonderzoek en opruimwerkzaamheden helemaal afgesloten is. De politie sprak van een “flinke verkeersstremming”. Alle rijstroken zijn rond 23.00 uur weer open gesteld.

Bovenstaande video is van 112 Vijfherenlanden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren