Vestigingsklimaat regio Utrecht top van Europa

De regio Utrecht gaat er werk van maken om meer buitenlandse bedrijven in de regio te laten vestigen. De gemeente Nieuwegein tekende op 15 februari samen met stad Utrecht, de provincie en aantal andere gemeenten een intentieovereenkomst hiervoor. Aanleiding voor het convenant is de publicatie van The Financial Times waarin staat dat het vestigingsklimaat van stad en regio Utrecht behoort tot de top van Europa.

Stad en regio Utrecht scoren in het onderzoek van The Financial Times vooral goed in de categorie ‘connectivity’, waarin het gaat om bereikbaarheid, internetgebruik en snelheid. Maar ook als het gaat om ‘human capital’ (onderwijs, meertaligheid en opleidingsniveau) en de strategie voor het aantrekken van buitenlandse investeerders doet de regio het goed. De regio Utrecht scoort top 10 posities op drie van de zes onderdelen waarop is gemeten.

Wethouder Johan Gadella van Nieuwegein: ‘Het is goed om de regionale krachten te bundelen om meer internationale bedrijven en werkgelegenheid naar de Utrechtse regio te halen. We gaan daarom de brede economie en relatie met het sciencepark verstevigen en meer met elkaar in verbinding staan. In de regio is Nieuwegein een kansrijke vestigingsplaats voor internationale bedrijven vanwege de centrale ligging met uitstekende bereikbaarheid, groeimogelijkheden op bedrijvenpark Het Klooster en allround arbeidspotentieel.’

Onder het motto ‘samen meer rendement’ bundelen de samenwerkende partijen de krachten op acquisitie van internationale bedrijven. Partijen gaan nauw samenwerken om meer rendement te halen uit de relatie met het Netherlands Foreign Investment Agency. De bestuurders van de gemeente Nieuwegein, Amersfoort, De Bilt, Stichtse Vecht, Utrecht, Zeist, provincie Utrecht, Utrecht Science Park en Economic Board Utrecht zetten hun handtekening onder de gezamenlijke afspraak. In nauw regionaal overleg spreken de partijen af hoe zij de samenwerking op gebied van internationale acquisitie verder gaan verstevigen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk