Verzorgingshuis Zuilenstein wordt gesloopt

Vandaag heeft de Staatssecretaris van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, in zijn beantwoording over de sluiting van verzorgingshuis Zuilenstein gezegd dat de sluiting van het verzogingshuis aan de Diepenbrocklaan in Nieuwegein een feit is. Oudere bewoners kunnen er nog blijven wonen maar een opnamestop zal per 1 januari 2013 een feit zijn.

Niet alleen de bezuinigingen, maar ook de slechte staat van het gebouw hebben er toe geleid dat dit verzorgingshuis moet verdwijnen. Van Rijn in zijn brief: ‘De huidige bewoners van het verzorgingshuis Zuilenstein kunnen blijven wonen waar ze nu wonen. De zorgorganisatie wil de huidige bewoners een veilige en prettige woon- en zorgsituatie blijven bieden. Indien dit op enig moment niet meer lukt, bijvoorbeeld doordat er te veel woningen leeg komen te staan, zal de zorgorganisatie verschillende mogelijkheden aanbieden om elders binnen de organisatie een geschikte woning (met zorg) te vinden. Zorgspectrum zal hierover in gesprek treden met de individuele bewoners en hun mantelzorgers om in gezamenlijkheid te zoeken naar een passende oplossing. De bewoners zullen te zijner tijd ook een verhuisvergoeding ontvangen.’ Klik hier voor de brief van de Staatssecretaris.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren