De literaire verrassing van 2012 te gast in de bieb

Tien jaar na Hokwerda’s kind verscheen in oktober het nieuwste boek van Oek de Jong: Pier en oceaan. Het wordt niet alleen als zíjn magnum opus gezien, maar ook als hét literaire meesterwerk van 2012.

Donderdagavond 8 november is Oek de Jong de gast in het literair café van de Bibliotheek De tweede verdieping. Een uitgelezen kans om meer te horen over de totstandkoming van het boek en u in het gesprek te mengen! Toegang: € 7,50. Kaarten zijn verkrijgbaar in de bibliotheek of via actie@detweedeverdieping.nu.

Pier en oceaan beschrijft de geschiedenis van Abel Roorda, zijn ouders en grootouders én de grote verandering die Nederland onderging in de periode tussen de hongerwinter van 1944 en de komst van de grote welvaart in de jaren zestig. De roman speelt zich af in Amsterdam en op het Friese en Zeeuwse platteland, destijds nog de ‘diepe provincie’. De overeenkomsten met Oek de Jong dringen zich op, aangezien hij zelf ook opgroeide in Friesland en Zeeland.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren