Verzoek vrijstelling voor vestiging outletstore afgewezen

In mei heeft NA Vastgoed Adviseurs B.V. namens Woonstore B.V. een verzoek ingediend om vrijstelling van het bestemmingsplan. Woonstore B.V. is een outletstore op het gebied van woninginrichting, waar artikelen rechtstreeks van de fabrikant aan de consument worden verkocht. Bij deze formule wordt het gebouw onderverdeeld in units. Elke fabrikant krijgt een eigen unit in gebruik (“store in store” concept).

Volgens de gemeentelijk detailhandelbeleid moet het minimumoppervlak voor woninginrichting per winkelunit in de Liesbosch minimaal 1.500 m2 bedragen. Daarnaast dient de verkoop van meubels en/of vloerbedekking en/of woningtextiel samen minimaal 10% van het bedrijfsvloeroppervlak per winkelunit te bedragen. Dit is bij het “store in store” concept niet het geval. Daarom heeft het college besloten het verzoek af te wijzen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren