Vertraging nieuwbouw obs De Toonladder

Door miscommunicatie tussen gemeentelijke instanties, het afbranden van de Montessorischool, onderzoek naar sociale veiligheid en de verwachte toestroom van leerlingen uit de toekomstige wijk Blokhoeve hebben er voor gezorgd dat de nieuwbouw van obs De Toonladder aan de Lohengrinhof niet voor december 2003 klaar is.

Aangezien ouders ook niet eeuwig blijven wachten en het halen en brengen naar de noodlocatie aan de van Heukelumstraat een beetje moe worden, ziet de Toonladder haar leerlingenaantal langzaam dalen. Er zijn maar weinig ouders die, als er in de wijk Zuilenstein nog ander onderwijsaanbod is, er voor kiezen om hun kind in een andere wijk op school te doen. Daar moet je toch wel heel erg “openbaar” voor zijn.

Bij de politiek is dit besef ook doorgedrongen en de raadsfractie van Groen Links heeft over de vertragingen vragen gesteld aan het college. De wethouders van onderwijs en ruimtelijke ordening doen hun uiterste best om de nieuwbouw eerder klaar te hebben. Gelet op de historie bij nieuwbouw en herbouw van scholen is het te hopen dat de gemeente eindelijk gelijk krijgt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Adverteer op het lokale nieuws platform van Nieuwegein Galecop+Golf+120x90 Adverteren