Katern

Versterkingen voor SV Parkhout

De fusie tussen SV Geinoord en VSV Vreeswijk is per 1 juli een feit. Dan zullen beide voetbalverenigingen uit Nieuwegein verder gaan als SV Parkhout. Er wordt hard gewerkt aan de nieuwe accommodatie op Sportpark Parkhout en het eerste elftal krijgt vorm.

Een vijftal spelers heeft zich aangemeld bij SV Geinoord om komend seizoen de kleuren van fusieclub SV Parkhout te gaan verdedigen. Meest opmerkelijke speler is de voormalige topscorer Vincent Griffioen die succesvolle jaren kende bij de club waar hij als jeugdspeler actief was na zijn pupillentijd bij SV Vreeswijk. Via omzwervingen bij Nieuw Utrecht en IJFC keert de spitsspeler nu dus terug op bekend terrein en hoopt daar de draad van doelpunten maken weer op te nemen.

Naast Griffioen hebben zich de volgende ‘nieuwelingen’ aangemeld, het betreft ook voetballers die een Geinoord-verleden hebben zoals Davey van der Snoek die de laatste vijf jaar de kleuren van IJFC verdedigde maar daarvoor van zijn vijfde tot zijn 22-ste jaar op Sportpark Parkhout voetbalde. Hij is de zoon van Johan van der Snoek die ook een mooi Geinoord-verleden heeft.

Ook een bekende op Parkhout is Joel Steiginga (24) die de afgelopen vijf jaar een trainersfunctie had bij SV Geinoord maar daarvoor deel uitmaakte van de selectie in Nieuwegein. Hij is een verdediger en bovendien eigenaar van rijschool Steiginga.

Ook Nino Poeketi (25) komt over van IJsselstein naar Nieuwegein. Poeketi speelde eveneens de afgelopen seizoenen bij IJFC en was daarvoor selectiespeler bij VSV Vreeswijk. Tenslotte heeft ook Culemborger Rick Mulder (22) zich aangemeld, hij is afkomstig uit de selectie van SV Vriendenschaar.

Vincent Griffioen, die hier na een doelpunt in een kampioenswedstrijd omhelsd wordt door teamgenoten van SV Geinoord, keert weer terug naar Parkhout (foto: Gerard van Vliet)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk