Katern

Verslag van pupillentoernooi Groningen

Op zaterdag 1 februari is in Groningen een shorttrackwedstrijd voor pupillen verreden. Schaatsvereniging Utrecht (SVU) deed hier ook aan mee met 16 kinderen. Shorttrackers Daan Tiems en Liduina Verbeek uit Nieuwegein waren ook van de partij. Daan Tiems reed mee met de jongens pupillen 1 (11 en 12 jaar). In zijn categorie was er flink wat concurrentie van clubs uit oa. Friesland en Groningen. Daan plaatste zich knap voor de halve finales waarin hij zich kon plaatsen voor de A-finale 500m. Daan reed de hele tijd knap op een tweede plaats maar in de laatste ronde werd hij toch nog ingehaald en werd hij derde wat recht geeft op deelname aan de B-finale. Hierin reed Daan er sterk en eindigde hier als eerste. Na de 500m reed Daan ook nog de B-finale over 800m. Hierin werd Daan derde. Ook reed Daan nog een aflossing met drie andere jongens van SVU bij de pupillen 1. Aflossing is een onderdeel van het shorttrack waarin je met zijn vieren een estafette race rijdt. Het team van SVU won ondanks een val toch nog de aflossing. Daan eindigde uiteindelijk als zevende in het algemeen klassement van de in taal 20 deelnemers.

Liduina reed mee met de meisjes pupillen 2 (9 en 10 jaar). Liduina begon de wedstrijd goed door meteen de eerste rit te winnen. In de halve finale werd Liduina tweede waardoor ze zich plaatste voor de A-finale over 333m. Hierin werd zij knap tweede. Ook reed Liduina de A-finale over 500m. Ditmaal werd Liduina derde wat resulteerde in een tweede plaats in het algemeen klassement van de in totaal 14 deelneemsters. Ook Liduina reed een aflossing bij de pupillen 2. Zij werd met haar team evenals Daan met zijn team ook eerste.

Mede door de goede prestaties van Daan en Liduina eindigde SVU uiteindelijk in het clubklassement als tweede met 13 punten achterstand op Schaatsclub Thialf Heerenveen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk