Verse ravioli met een “top”-tomatensaus

Dit is een aantrekkelijk en mager pastagerecht dat na bereiding nog even onder de grill gaat. Doet het prima bij kinderen en doet het ook goed bij een dineetje. Je kunt het van te voren maken. Voor 3 à 4 personen
1 bakje Ravioli met 4 kazen (vers à 250 gr Albert Heijn)
1 bakje Quorn Roerbakreepjes gekruid
olijfolie
1 ui
1 teen knoflook
½ courgette
1 rode paprika, klein
½ bakje champignons
½ theelepel laurierpoeder
½ theelepel kerriepoeder
½ theelepel tijm, gedroogd
½ eetlepel oregano, gedroogd
rode wijn, scheutje
1 bolletje Mozarella
zout en peper Voor de saus:
olijfolie
ca. 300 g tomaten
tomatenpuree, blikje à 140 g
mespuntje sambal
1 eetlepel Italiaanse keukenkruiden
1 theelepel bruine suiker
1 eetlepel azijn
1 dl water
zout en versgemalen peper Extra: een platte ovenschaal, vergiet of grote zeef, evt. keukenmachine Pel en snipper de ui en de knoflook.
Was de courgette en paprika, verwijder de zaden bij de paprika, en snij ze in blokjes.
Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes.
Snij de helft van de Mozarella in reepjes of plakjes (wordt later gebruikt).
Zet alvast een pan met ruim water klaar voor de Ravioli, maar verwarm het nog niet.
Verhit de olijfolie in een hapjespan of ruime koekenpan en fruit ui en knoflook.
Voeg de roerbakreepjes en de champignonplakjes toe en bak ze even aan.
Voeg courgette en paprika toe, schep even om en laat enkele minuten meebakken, zet dan de kookpit wat lager.
Voeg de kruiden en het scheutje wijn toe en laat even doorwarmen tot de meeste wijn verdampt is.
Maak op smaak met peper en zout en schep het mengsel zolang op een bord of schaal.
De hapjespan niet schoonmaken !!!
Zet nu de pan met water voor de Ravioli op en breng het water aan de kook.
Was ondertussen de tomaten en snij ze in kleine stukjes of snij ze grof en hak ze fijn in een keukenmachine.
Verhit een klein scheutje olijfolie in de hapjespan en voeg de gehakte tomaten toe.
Roer de achtergebleven aanbaksels door de tomatenpulp.
Voeg alle andere ingrediënten toe en laat deze saus op een laag vuur en met een deksel op de pan pruttelen tot de Ravioli klaar is.
Even proeven en evt. nog wat zout of peper toevoegen.
De Ravioli gaat in de pan als het water kookt, blijf er even bij tot het water opnieuw aan de kook is en draai onmiddellijk de pit laag (pasta kookt snel over).
Na ca. 4 minuten de Ravioli in een vergiet of zeef afgieten en even uit laten lekken.
Zet de bovengrill in de oven aan.
Vet de ovenschaal in met een klein beetje olijfolie.
Verdeel de Ravioli over de bodem van ovenschaal.
Schep het vega-groentenmengsel erop, schenk de tomatensaus erover en verdeel de gesneden Mozarella over de schaal.
Schuif de schaal op het rooster in het midden van de oven en laat de Mozarella smelten en evt. iets bruin worden.
Serveer de Ravioli met een salade van bijvoorbeeld krulsla, paprika, komkommerreepjes, olijven en reepjes gedroogde tomaat met een frisse dressing en pijnboompitten.
Sneetjes ciabatta met wat tomatentappenade of een zachte kruidenboter maken het af. Hoofdgerecht voor 3 à 4 personen
(Voor)bereiden ca. 50 minuten
Oventijd ca. 5 minuten (opwarmen 15 à 20 minuten) Tip
Wanneer deze schotel van te voren wordt gemaakt kan hij beter niet onder de grill opgewarmd worden, maar gewoon in de oven op ca. 180ºC. Als het mogelijk is boven- en onderwarmte gebruiken en geen hetelucht in verband met het iets uitdrogen van de saus. Anders zolang een stukje aluminiumfolie over de schaal doen en op het laatst de Mozarella even grillen.
Serveer je dit gerecht als onderdeel van een dineetje, maak er dan nog wat gezellige gerechtjes omheen, zoals salades, olijven, Italiaans kruidenbrood en tappenades. Weetje
Ravioli zijn gevulde pastakussentjes. De vulling bestaat uit vlees, kaas, vis of groenten. De naam komt waarschijnlijk van het Genuese “rabioli” hetgeen restant betekent. Deze pasta werd dus oorspronkelijk met overblijfselen van andere maaltijden gevuld. Ravioli is vers, gedroogd of in blik te koop. Dit recept printen? Klik op het icoon hieronder.
Reageren? Klik op de rode emailbutton

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk