Verpleegkundige Angelique Diks krijgt als eerste vaccinatie in Nieuwegein

Nadat ziekenhuisapotheker Rob Kuiper vanochtend de eerste lichting vaccins in ontvangst nam voor het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein en met zijn team de eerste vaccinaties had klaargemaakt, was het dan zover. Angelique Diks, verpleegkundige op Covid-afdeling F2 in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein kreeg als één van de eerste medewerkers de prik. Vandaag kregen 90 medewerkers het vaccin toegediend.

Angelique Diks

“Ik voel me vereerd dat ik vandaag al de prik heb mogen krijgen, omdat ik natuurlijk mezelf wil beschermen maar ook de patiënten en dierbaren in mijn eigen omgeving. Ik hoop dat het vaccineren ervoor zorgt dat we met elkaar snel weer naar het normale leven terug kunnen”, aldus Angelique.

De groep zorgverleners die deze week het vaccin krijgt, behoort tot het vaste team of worden langdurig ingezet in de directe patiëntenzorg aan Covid patiënten op de SEH, Intensive Care of elders in de COVID-zorg, volgens de landelijke richtlijnen.

‘Alhoewel we nog lang niet iedereen in ons ziekenhuis kunnen vaccineren, is dit wel een heel goed begin en een enorme mijlpaal. We hebben samen al zó lang en zó hard gewerkt om zoveel mogelijk zorg aan zoveel mogelijk patiënten te kunnen blijven geven. En nu is er licht aan het einde van die tunnel. Hopelijk komen er snel meer vaccins beschikbaar voor iedereen in de zorg en in Nederland’ aldus het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein.

Het St. Antonius Ziekenhuis vindt het belangrijk om alle medewerkers een veilige werkplek en optimale bescherming te bieden. Daarbij horen de mogelijkheid tot het houden van voldoende afstand, persoonlijke beschermingsmiddelen, thuiswerkmiddelen en testen. Het totale pakket aan maatregelen, inclusief vaccinatie van uiteindelijk alle medewerkers, stelt ons in de gelegenheid continuïteit van zorg te bieden aan patiënten die dat nodig hebben.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren