Verplaatsen kazematten vanwege aanleg derde sluiskolk

Komend voorjaar kunnen geïnteresseerden komen kijken hoe Rijkswaterstaat drie kazematten gaat verplaatsten rondom de Prinses Beatrixsluis bij Vreeswijk. Zij moeten weg in verband met de aanleg van een derde sluiskolk en de verbreding van het Lekkanaal bij Vreeswijk. Ook zullen twee palengroepen, en een duikershoofd worden verplaatst. Ze zijn onderdeel van de Nieuwe Hollandes Waterlinie. De verdedigings werken zullen een nieuwe plek krijgen naast de nieuwe verbrede Lekkanaal.

Rijkswaterstaat: ‘Voordat we de objecten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie kunnen verplaatsen om ruimte te maken voor de 3e kolk en de verbreding van het Lekkanaal, moeten zij worden vrij gegraven. Onderstaande fotoserie toont hoe de kazemat Schalkwijkse Wetering geleidelijk aan steeds vrijer komt te liggen.’

Wanneer precies de kazematten worden verplaatst is nog niet bekend maar dat ziet u snel genoeg op De Digitale Stad Nieuwegein. Het bedrijf Mammoet gaat de verdedigingswerken verplaatsen. Hieronder ziet u de foto’s van een van de bloot gelegde kazematten bij Vreeswijk.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk