Veroorzaker dodelijk ongeval Nieuwegein blijft langer vastzitten

De 55-jarige man uit Utrecht die is opgepakt na het dodelijk ongeluk van afgelopen zondag in Nieuwegein, blijft langer vastzitten. Dat meldt van Dijk, de advocaat van de verdachte. Zijn voorlopige hechtenis is met twee weken verlengd.

Bij het ongeluk op de ‘s-Gravenhoutseweg kwam een 8-jarige jongen uit Houten om het leven. Zijn ouders en een 10-jarig kind raakten ook gewond. De man die vastzit was de chauffeur van de andere auto die betrokken was bij het ongeval.

De advocaat meldde gisteren al dat zijn cliënt voorafgaand aan het ongeluk iets te veel alcohol had gedronken. “Hij kwam terug van een feestje met iets te veel drank op. Daardoor was zijn inschattingsvermogen verminderd”, zei hij toen.

Ook reed de Utrechter harder dan toegestaan: “Maar de exacte snelheid is nog niet vastgesteld”, aldus van Dijk.

3 thoughts on “Veroorzaker dodelijk ongeval Nieuwegein blijft langer vastzitten

 1. Traderunited

  “Iets te veel drank op”
  “Ook reed de Utrechter harder toegestaan”
  “8 jarige uit houten om het leven”

  Dus zonder mooie woorden : hij reed een gezin de vernieling onder invloed van alcohol.
  Wanneer gaan we nou is gewoon gevngenisstraffen opleggen bij overschrijding van de promilles.
  En dan niet na de 5e keer maar gewoon meteen na 1 keer meteen effectief het gevang in.

  Een persoon die extreme bedreigingen uit wordt ook gezet . Drankrijders is niet anders.

  1. A.J. Jacobson

   Helemaal mee eens.

  2. Jan Ramakers

   “Iets teveel drank op” is denk ik een bijzonder understatement van de advocaat van de verdachte. Wees gewoon een man en beken schuld! Hij reed ook nog te hard en door rood. Ik vind het gewoon moord. Er is een kind dood door zijn schuld, als hij er niet was geweest was er niks aan de hand geweest.

   Als het mijn kind was geweest zou ik gezien de milde straffen die worden opgelegd zelf genoodzaakt zijn maatregelen nemen, Maar gelukkig is dit niet het geval en is mij zulk immens leed gelukkig leed bespaard gebleven. Mijn gedachte gaan dan ook uit naar de familie van de overledene.

   Maar over de dader: Wat een schoft! Als je 55 jaar bent en dan nog niet weet dat je niet achter het stuur moet kruipen als je teveel heb gedronken.

   Ik denk niet dat het goed is om iemand die iets teveel gedronken heeft meteen in het gevang te gooien als hij achter het stuur kruipt, maar een onmiddelijke rijontzegging van 3 maanden lijkt me niet meer dan normaal, en als iemand het een 2e keer doet een jaar rij-ontzegging en je raad het al 3 maal is scheepsrecht, dan idd maar eens een weekje het gevang in.

   Het verschilt per persoon hoe goed iemand nog functioneert achter het stuur, dus natuurlijk moet je de gevolgen en situatie mee laten wegen. Maar dit klinkt niet als iets teveel gedronken,

   Zelf drink ik overigens helemaal niet, en zeker niet als ik nog moet rijden!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren