Veroordeling na bloederige burenruzie

Een 42-jarige man uit Nieuwegein is veroordeeld tot negen maanden celstraf voor een steekpartij in Nieuwegein. De Nieuwegeiner stak juli vorig jaar een man neer in het trappenhuis van een flat aan het Nijpelsplantsoen. Aanleiding was een burenruzie over een feestje in het flatgebouw. Een buurvrouw ging verhaal halen, waarna het conflict uitmondde in een vechtpartij tussen de twee mannen. Daarbij trok de Nieuwegeiner een mes.

Bij aankomst van de politie zaten het slachtoffer en de dader inmiddels in verschillende woningen in de flat. Het slachtoffer werd geraakt in arm en hoofd en moest naar het ziekenhuis. De dader raakte ook gewond. Hij werd overgebracht naar het arrestantencomplex in Houten.

De opgelegde celstraf van negen maanden is met aftrek van voorarrest. De eis van justitie was twee jaar gevangenisstraf wegens poging tot doodslag, maar de rechter acht alleen poging tot zware mishandeling bewezen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren