Vernieuwing trambaan zomer 2014

Deze zomer wordt er weer gewerkt aan de vernieuwing van de trambaan tussen Utrecht en IJsselstein. In verband daarmee rijden er van 20 juli tot en met 31 augustus geen trams maar bussen op dit traject. Vragen, klachten of meldingen over het werk aan de trambaan? U kunt daarvoor tijdens kantooruren terecht op het speciale telefoonnummer 0900 – 8825.

De trambaan tussen Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein is ruim dertig jaar oud en hard aan vervanging toe. In 2012 is daarom een begin gemaakt met een complete vervanging van de trambaan in Nieuwegein. Dit werk is vorig jaar voortgezet, toen in Utrecht werd gewerkt. In de zomer van 2014 wordt een belangrijk ‘sluitstuk’ gelegd en is het gedeelte tussen de halte Kanaleneiland-Zuid en de tramremise bij het Amsterdam-Rijnkanaal aan de beurt.

Omdat behalve de trambaan ook de wisselstraat bij de tramremise wordt vernieuwd, rijden er van 20 juli tot 31 augustus 2014 tussen Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein geen trams maar extra bussen. De wisselstraat is de centrale ingang tot de tramremise. De bouw van het nieuw wisselcomplex, voorzien van een nieuwe digitale techniek voor de aansturing van de wissels, maakt het nodig dat in plaats van trams in de gehele regio Utrecht vervangende bussen worden ingezet.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk