Vernieuwing trambaan van start

Met de onthulling van een bouwbord en het oplaten van vele honderden ballonnen is zaterdag 7 juli de vernieuwing van de trambaan tussen de haltes P+R Westraven en Nieuwegein Stadscentrum officieel van start gegaan. De starthandeling werd verricht door portefeuillehouder OV de heer A.J. Gerritsen (Bestuur Regio Utrecht) en wethouder mevrouw H. van den Berg (gemeente Nieuwegein).

De trambaan van Utrecht CS naar Nieuwegein en IJsselstein is na bijna dertig jaar aan het einde van de technische levensduur. Daarom moet een groot deel van de baan worden vervangen. Deze zomer is het deel tussen P+R Westraven en Nieuwegein Stadscentrum aan de beurt. Van 7 juli tot en met 19 augustus worden rails, grindbed en bovenleiding vervangen. Vanaf maandag 20 augustus rijden de trams weer volgens schema.

De bestuurders Gerritsen en Van den Berg arriveerden zaterdag op een historische pomplorrie bij de tramhalte Nieuwegein Stadscentrum. Daar werden zij opgewacht door genodigden, winkelend publiek en de straatband De Tegenwind die zorgde voor vrolijke klanken in het winkelcentrum.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk