Vermiste vrouw uit IJsselstein in de Doorslag in Nieuwegein gevonden

Het lichaam dat in kanaal de Doorslag in Nieuwegein is aangetroffen, is van de 82-jarige vrouw uit IJsselstein die sinds maandagavond vermist werd. Dat heeft de politie bevestigt. Het zou om een tragisch ongeval gaan.

De brandweer kwam afgelopen nacht rond 00.15 uur met een boot ter plaatse om de politie te assisteren. Een speciaal duikteam werd opgeroepen om het lichaam uit het water te halen. De zoekactie werd begeleid door het Search and Rescueteam Nederland (SAR).

De vrouw werd maandagavond voor het laatst gezien. Ze vertrok van huis met de mededeling dat zij een boodschap ging doen. Toen ze niet thuiskwam, deed de politie een oproep via Burgernet om naar de vrouw uit te kijken.

Volgens haar zoon is gebleken dat zijn moeder kort na vertrek van huis is overleden. “We willen iedereen bedanken voor het getoonde medeleven en het delen van het bericht over haar vermissing”, aldus de zoon in een bericht op Facebook.

Bert Nijeboer van het Search and Rescueteam tegenover onze redactie: ‘Gisteravond kregen we een oproep van Politie Utrecht om te assisteren bij een vermissing van een 82-jarige mevrouw uit IJsselstein. Deze mevrouw was maandagmiddag op de fiets weggegaan en niet teruggekeerd. We waren binnen 2 uur ter plaatse met een team en hebben met speurhonden/zoekhonden, linielopers en Quad een gearceerd gebied volgens uitgekiende planning afgezocht. Tegen middernacht werd door enkele teamleden het, helaas levenloze, lichaam aangetroffen van mevrouw.’

Leden van het Search and Rescueteam op locatie in Nieuwegein. Foto: SAR team

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk