Vermiste parkiet Fluitje

Er zijn heel veel vermiste dieren op dit moment. Dit komt deels door de vakantie, en deels door de warmte. Mensen hebben hun deuren en ramen open, en het komt regelmatig voor dat dieren ontsnappen. Zo ook vogels.

Op 3 augustus jl. is de gele parkiet Fluitje weg gevlogen in de omgeving van Galecop. De eigenaar heeft twee parkieten. Ze mogen regelmatig in een afgesloten huis losvliegen. Ze vliegen dan samen een paar rondjes en gaan ergens zitten. Toen de eigenaar even bezig was werd hij vergezeld door de ene tamme parkiet Magno. Toen hij de jonge, nog niet zo tamme parkiet, Fluitje riep, reageerde hij niet. Tot grote schrik zag de eigenaar toen dat het kleine raampje boven de tuindeur openstond, de vogel was weg gevlogen.

Het komt gelukkig regelmatig voor dat vogels ook terug gevonden worden. Vandaar hopen we dat Fluitje toch zich ergens laat zien. Mocht u een gele parkiet hebben gezien, laat het dan Amivedi Nieuwegein weten. Telefoon 088-0064674 of stuur een e-mail naar nieuwegein@amivedi.com.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk