Vermiste lapjeskat Poes na 2 weken weer thuis

Op 22 november kreeg Amivedi goed nieuws: Poes is na ruim twee weken weer thuis. “Vanmorgen toen ik beneden kwam, stond onze Poes opeens weer in de keuken. Ze heeft zelf de weg terug naar huis gevonden. Ze was behoorlijk afgevallen en erg hongerig, maar verder lijkt ze in orde te zijn. We zijn heel blij dat ze weer bij ons is, en hopen dat ze voortaan wat dichter bij huis blijft,” zegt de eigenaar opgelucht tegen Amivedi Nieuwegein

Sinds 6 november jl. werd de 6 jaar oude poes, genoemd Poes, vermist aan de Leeksterschans in de wijk Fokkesteeg. De eigenaar vertelt over Poes: “Wij zijn begin september vanuit Utrecht verhuisd naar Fokkesteeg in Nieuwegein. Na drie dagen was Poes uit het raam geklommen en vervolgens verdwaald. Met de hulp van Amivedi is ze na 3,5 weken weer teruggevonden. Daar waren wij heel blij mee. We hebben haar een poosje binnengehouden en vervolgens onder supervisie haar weer naar buiten laten gaan. De laatste twee weken kon ze gewoon zelf door het kattenluikje. Dat ging prima, ze kwam elke ochtend netjes terug voor brokjes en was overdag ook vaak thuis. Op 6 november was ze echter opeens niet thuis gekomen in de ochtend. We vermoeden dat er iets is gebeurd waardoor ze te ver is afgedwaald. Misschien is ze opgejaagd door een hond of achterna gezeten door de brutale buurkatten. Of ze is per ongeluk opgesloten geraakt in iemands schuurtje,” vertelt de eigenaar van Poes ongerust aan Amivedi Nieuwegein.

Poes is een lapjeskat. Ze is wit met cypers grijze en rode vlekken. Ze heeft een witte snoet, borst, buik en witte pootjes met vlekjes. “Poes is een eigenwijze, vriendelijke kat, die houdt van aanhalen en eten. Alleen gebruikt ze speciaal voer tegen blaasgruis”, aldus de eigenaar van Poes.

Ze is gechipt en geregistreerd. Als u deze kat vindt kunt u met haar bij de dierenarts of het asiel terecht om de kat gratis op chip te laten controleren. Zij kunnen u dan vertellen bij wie ze hoort. Toen Poes vermist raakte, droeg ze een zilver reflecterend halsbandje met een rode stoffen rand en een adrespenning eraan. Het is een halsbandje met een veiligheidssluiting, dat losgeraakt kan zijn.

Poes is gelukkig weer terecht. Maar is uw dier vermist of hebt u een verdwaald huisdier gevonden? Laat het dan Amivedi Nieuwegein weten. Telefoon 088-0064674. Meer informatie leest u op www.amivedi.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren