Verlies voor s.v. Parkhout thuis tegen Achilles ’29: 0-2

Afgelopen zaterdag trof s.v. Parkhout thuis de club welke bijna 100 jaar ouder is dan de vereniging uit Nieuwegein, namelijk Achilles ’29 uit Groesbeek. In het verleden een top amateurclub op zondag. ‘Na een duistere periode probeert het nu op zaterdag het verloren gegane terrein weer terug te winnen. En dat lukt heel aardig want na deze speelronde staat de ploeg van trainer Patrick Pothuizen zelfs alleen op de koppositie in Zuid 1 2e klasse G’, aldus onze verslaggever Gerard van Vliet.

Parkhout

Van Vliet: ‘In aanvang van de wedstrijd deed de thuisploeg zich enorm tekort door in de eerste minuten een tweetal goede kansen te laten liggen. Toen al was zichtbaar dat Achilles ‘29 een vlot combinerend team heeft met een aantal balvaardige spelers in de voorhoede. Tot aan de 25e minuut kon de thuisploeg nog aardig meevoetballen. Een moment van verkeerd uitverdedigen en na een tweetal balcontacten lag de bal in de goal. Keeper Mitchel van Oort was kansloos toen de vrijstaande Massimo Fonseca Hoogerwerf van dichtbij diagonaal kon binnenschieten. De thuisploeg leek zich te herpakken en werkte als collectief vanmiddag keihard, echter de eindpass om een doelrijpe kans te creëren ontbrak of was veelvuldig onzuiver. Met een ruststand van 0-1 mocht s.v. Parkhout niet mopperen.’

In de tweede helft veranderde het spelbeeld nauwelijks. S.V. Parkhout werkte hard maar het was even later toch 0-2 door een vlot lopende combinatie welke bij de 2e paal werd binnengeschoten. ‘Brent van Loon zette hiervoor zijn handtekening. Het had zelfs nog erger kunnen worden toen Kevin Alson Schmid van rechts door de verdediging slalomde en binnen de zestien onreglementair tot staan werd gebracht. De uitstekend leidende scheidsrechter Aad Hilgerson uit Bruchem kon niet anders dan naar de bekende stip wijzen. Kevin nam zelf de penalty maar verkeek zich op de reflex van keeper Mitchell van Oort. Het was alweer zijn derde penalty welke hij dit seizoen wist te stoppen. De bal kwam via zijn hand en de paal pardoes weer bij Kevin. Hij werkte de bal via zijn knie in de rebound hoog over.’

‘In het restant van de wedstrijd kreeg s.v. Parkhout nog een handvol uitstekende mogelijkheden om de wedstrijd nog te doen kantelen. Ditmaal onderscheidde keeper Yorrit Kanters zich door de nul te houden. Na afloop besefte trainer Kevin Reinhard dat zijn ploeg als collectief vandaag over de gehele wedstrijd tekort kwam tegen de nieuwe koploper uit 2G, Achilles ’29.’

S.V. Parkhout staat nu met 4 punten diep in de gevarenzone, als je daar nu al over mag spreken. De ziekenboeg zit nog propvol met spelers welke een aangename versterking kunnen zijn om s.v. Parkhout over het dode punt te helpen. Volgende week gaat he tteam uit Nieuwegein we op bezoek bij T.S.V. Theole uit Tiel. Zij spelen om 14.30 uur op sportpark Drumpt aan de Groenendaallaan 10 in Waddenooien, gemeente Tiel.