Verkoop woningen HN-locatie binnenkort van start

De verkoop van de appartementen op de zogenaamde HN-locatie in de binnenstad van Nieuwegein zal binnenkort van start gaan. Op het kleine stukje groen tussen de winkel van Karwei en Cityplaza, ter hoogte van de Herenstraat en de brug over de Doorslag, zal binnen afzienbare tijd het appartementencomplex ‘Point of View’ herrijzen. Het complex bestaat uit verschillende type appartementen in een prijscategorie vanaf ca. € 269.000 tot ca. € 775.000 v.o.n..

Het stukje groen was bestemd om ooit te worden bebouwd met kantoren. Maar omdat er tegenwoordig zoveel kantoren leeg staan, heeft de gemeenteraad in juni 2018 besloten dat er op die plek woningen gebouwd zullen worden.

Bewoners waren minder blij en maakten zich zorgen over het verdwijnen van het groen op die plek. In het gesprek met bewoners van de binnenstad in september 2017 is gebleken dat men verlangt naar meer groen in de grijze versteende omgeving van de binnenstad. Om de bewoners tegemoet te komen, is besloten het gebouw hoger te maken. Zo kon een stukje groen bewaard blijven.

Het appartementencomplex is ontworpen door Klunder Architecten uit Rotterdam. Het is nog niet bekend wanneer de bouw gaat beginnen.

5 thoughts on “Verkoop woningen HN-locatie binnenkort van start

 1. hessel

  Onvoorstelbaar dat de gemeente toestemming heeft gegeven voor de bouw van dat complex. De stukjes groen die er nog zijn in het centrum MOETEN BLIJVEN ! Gemeente Nieuwegein luister naar de inwoners van julie stad en trek de toestemming voor dit plan in.

 2. Linda

  Bizar dit. Niemand zit te wachten op nog meer flats. Gewone huizen met een flinke tuin, maar dan voor een redelijke prijs (dus onder de 250.000) daar is behoefte aan. Dit enorme gebouw is vreselijk. Arme mensen die daar een rijtjeswoning hebben. Dat (deze woningen) maakte juist in combinatie met de groenstrook juist dit stukje nog wat vriendelijk. Alles gaat kapot hier. Een ding is duidelijk, de bestuurders hebben niet het belang van nieuwegeiners voor ogen, maar dienen de projectontwikkelaars en vastgoedspeculeerders.

  1. Bas

   “Gewone huizen met een flinke tuin”
   Ja en dan de tuin helemaal betegelen zeker?
   Zoals dat tegenwoordig normaal schijnt te zijn.

   1. Ik weet niet waarom mijn eerdere reactie weggehaald is. Bart wat heeft dat er me te maken? Wat mensen net hun tuin doen, moeten ze zelf weten. Speeltoestellen, tuinsets, gras of moestuin. Waar je hart maar ligt lijkt me.

    1. Bas

     Het is Bas.
     En wat dat ermee te maken heeft? Je hebt het zelf over een groenstrook: “Dat (deze woningen) maakte juist in combinatie met de groenstrook juist dit stukje nog wat vriendelijk.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren