Verkiezing Gemeenteraad 2014, de cijfers

Op vrijdag 21 maart 2014, 10.00 uur heeft de openbare zitting van het hoofd- en centraal stembureau plaatsgevonden van het hoofd- en centraal stembureau, voorgezeten door de burgemeester de heer F.T.J.M. Backhuijs.

Tijdens de openbare zitting van het hoofdstembureau is het aantal stemmen in de gemeente Nieuwegein vastgesteld. Tijdens de zitting zijn geen bezwaren ingediend. Aansluitend heeft het centraal stembureau tijdens de openbare zitting het proces-verbaal P22-2 voorgelegd. Dit proces-verbaal bevat de uitslag van de op woensdag 19 maart 2014 gehouden verkiezing van de leden van de raad van de gemeente.

Tijdens de zitting zijn geen bezwaren ingediend. Er zijn in totaal 22.988 stemmen uitgebracht op de 37 stembureaus. Er waren 67 blanco en 48 ongeldige stemmen. Eén ‘vermist’ stembiljet bleek na ontvangst te zijn verscheurd. Slechts één kandidaat komt dankzij voorkeursstemmen in de raad: Ingrid de Vries van de D66. Het centraal stembureau heeft het proces-verbaal vastgesteld. Dit proces-verbaal bevat de uitslag van de op woensdag 19 maart 2014 gehouden verkiezing van de leden van de raad van de gemeente.

Klik hier voor de zetelberekening en hier voor een overzicht hoe er gestemd is per stembureau.

De volgende inwoners komen in de gemeenteraad: VVD: Johan Gadella, Ellie Eggengoor, Mark Snoeren, Henk Jan Schat en Marco Diekstra – PvdA: Erica van Alfen, Hans Adriani en Guido Bamberg – IedersBelang: Jacqueline Verbeek, Haitze de Jong, Ad Visschers, Vincent Verhaar en Harry Rietveld – CDA: Roelof de Wild, Renée Blom en Gerben Horst – SP: Martijn Stekelenburg, Annie van den Heuvel, Hans Verdouw, Marian Bijvoet en Hassan Inekci – GroenLinks: Erna Kotkamp en Bert Eggink – D66: Erik van de Voort, Ingrid de Vries, Tom Verhoeve en Peter Snoeren – VSP: Herman Troost, Ton de Mol en Herman van Wiggen – ChristenUnie: Martin Monrooij en Ineke Schiltkamp – Stadspartij Núwegein: Haseena Bakhtali.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk