Verkeershinder: Tuien worden vervangen Galecopperbrug richting Arnhem

Zoals elke brug heeft de Galecopperbrug onderhoud nodig. De stalen kabels (tuien) van de Galecopperbrug richting Arnhem naderen het einde van hun levensduur. Deze worden vervangen. De tuien van de Galecopperbrug richting Den Haag hoeven niet te worden vervangen.

Tuibrug
De Galecopperbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal in de snelweg A12 bij Utrecht is de op één na drukste brug van Nederland. Dagelijks passeren hier 220.000 voertuigen. De Galecopperbrug is een zogeheten tuibrug, waarbij het brugdek via stalen kabels (tuien) is opgehangen aan hoge torens (pylonen). Om de brug ook in de toekomst veilig te houden voeren we van medio 2022 tot begin 2024 onderhoud uit richting Arnhem.

Hinder
De brug blijft tijdens de werkzaamheden grotendeels in gebruik, maar moet helaas ook regelmatig worden afgesloten voor het verkeer. Daarom verwachten we verkeershinder. De rijstroken van de hoofdrijbaan en parallelbaan richting Arnhem zijn tijdens de werkzaamheden de gehele periode versmald en er geldt een maximumsnelheid van 70 km/h.

Bovendien is de oprit vanaf de Papendorpseweg in Nieuwegein (16) richting Arnhem de gehele periode afgesloten voor het verkeer. In afstemming met onder andere gemeenten en bedrijven onderzoeken we hoe we de hinder zoveel mogelijk kunnen beperken. De tuien van de Galecopperbrug richting Den Haag zijn de komende jaren niet aan vervanging toe.

Animatie: Onderhoudswerkzaamheden tuien Galecopperbrug
In bovenstaande animatie wordt uitgelegd waarom onderhoud aan de Galecopperbrug nodig is. We laten zien hoe we het werk uitvoeren én wat dit betekent voor het verkeer dat van de brug gebruikmaakt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk