Verkeersbord met zwaar vuurwerk opgeblazen

Een groep jongelui heeft maandagavond op de Fredeik van Eedenhove in de wijk Galecop met zwaar vuurwerk een verkeersbord opgeblazen. De jongelui zijn niet aangehouden.

Steeds vaker en vroeger in het jaar horen bewoners van Nieuwegein zwaar vuurwerk afgaan. Nieuw op de markt is de ‘Big Boy.’ Die is zes keer zo sterk als de populaire Cobra, net zo zwaar als een handgranaat. Levensgevaarlijk voor omstanders, objecten en natuurlijk voor de jongeren die ze afsteken. Waarmee dit bord is opgeblazen is onbekend.

Volgens de coördinator van Task Force Opsporing Vuurwerk Bommenmakers, een initiatief van de politie en de website VeiligheidNL; ‘Wachten de jongeren met het afsteken niet tot de jaarwisseling. Dat doen ze in de hele maand november en in december. Het gaat om de lol, de fun, en dan maken ze er meestal ook nog een filmpje van dat ze op YouTube zetten.’ Het zware, illegale vuurwerk word tegenwoordig veel gekocht op Marktplaats of via Facebook.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren