Verjaarsvisite van de Oude Sluis weer vertrokken

Na een nat en tevens fantastisch weekend in Vreeswijk waarin de jarige 650 jaar oude Oude Sluis en de kade aan de Dorpsstraat en de Prins Hendriklaan met historische schepen waren gevuld, is de rust weer gekeerd.

koninginnenslauis

Vanochtend verlieten ruim 30 historische schepen de Museumhaven. Zij meldden zich bij de Koninginnensluis waar ze voor deze speciale gelegenheid tegelijk in de dubbele sluiskolken mochten worden geschut. De overige vaarweggebruikers moesten wel wat geduld opbrengen want het duurde zo’n anderhalf uur eer de sluis in etappes helemaal was gevuld en brug en sluisdeuren zich aan de lekzijde openden. Het was een tijd die ook weer omvloog omdat er uitgebreid kon worden genoten van het oude beeld die deze met varende oldtimers gevulde Koninginnensluis ook hierbij weer opriepen.

Vreeswijk vormde afgelopen weekend een bijzondere tussenstop. De vloot is namelijk op doorreis en zet koers naar de jaarlijkse landelijke erfgoedmanifestatie die ditmaal aankomend weekend in Tilburg wordt gehouden. In 2016 had Nieuwegein de eer met VreeswijkVolVaart!.

Volgend jaar kunnen we weer bezoek verwachten van zo’n grote groep historische bedrijfsvaartuigen. Dan gaan de schepen op landelijk tournee vanwege het 50-jarig bestaan van hun club: de Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historisch Bedrijfsvaartuig (LVBHB). Natuurlijk wordt Vreeswijk daarbij weer aangedaan door vele tientallenen gerestaureerde vrachtschepen en sleepboten. Dat wordt weer genieten! Maar eerst nog even bijkomen en nagenieten van het geslaagde verjaardagsfeest van de 650 jaar oude Oude Sluis.

Meer activiteiten in het kader van 650 jaar Oude Sluis
Tot en met oktober dit jaar zijn er allerlei activiteiten in en rondom de Oude Sluis: een tentoonstelling in de Museumwerf, een schilderijenexpositie, pieremachocheltocht, een openluchtfilm met historische beelden van de sluis en nog veel meer.

 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk