Verdwijning van Churisan Allen uit Nieuwegein krijgt tv-aandacht

Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond 16 oktober aandacht aan de vermissing van Churisan Allen uit Nieuwegein. In de uitzending een reconstructie van zijn laatst bekende uren en een interview met de zoon van Churisan. De 45-jarige Nieuwegeiner is sinds 10 april spoorloos. Churisan Allen heeft onlangs een straf van 18 jaar uitgezeten voor de moord op een portier in Nijmegen. Sinds 2014 was hij voorwaardelijk vrij.

De man is voor het laatst gezien in Amsterdam. Hij reed toen in een witte Volkswagen Golf Blue Motion met kenteken 35-TXZ-9. Deze auto is nooit gevonden. De recherche vermoedt dat de Nieuwegeiner slachtoffer is geworden van een misdrijf, maar een vrijwillig vertrek wordt ook niet uitgesloten. De politie onderzoekt alle mogelijke scenario’s.

De vermiste Churisan Allen

SIGNALEMENT
Churisan Allen heeft een donkere huidskleur en zwart kort krullend haar. Hij is ongeveer 1.90 meter lang en heeft een tenger postuur. Wat opvalt is een spleetje in zijn kin. Hij droeg de dag van zijn verdwijning mogelijk een donker joggingspak.

De politie zoekt getuigen die Churisan Allen na 10 april hebben gezien of gesproken. Ook worden mensen gezocht die zijn witte Volkswagen Golf met kenteken 35-TXZ-9 hebben gezien. Bellen kan op 0800-6070 of anoniem via 0800-7000. Tippen kan ook online.

VEROORDELING CHURISAN ALLEN
De politie laat onze redactie weten dat de vermiste man uit Nieuwegein eerder heeft vastgezeten voor een delict. Verder wil de politie niets over de zaak zeggen. Uit onderzoek blijkt dat de Nieuwegeiner gelinkt kan worden aan de moord op een portier van The Matrixx in Nijmegen. Een andere man raakte zwaar gewond. Deze moord vond plaats in 2002. De Nieuwegeiner was toen 30 jaar.

Op 15 oktober 2003 is C.A. veroordeeld tot een gevangenisstraf van achttien jaar. De straf kwam overeen met de eis. De rechtbank in Arnhem achtte bewezen dat C.A. (30) ,,opzettelijk en met voorbedachte rade” heeft geschoten op de twee portiers. Hij deed dit omdat hij eerder uit de discotheek was weggestuurd nadat hij zich onder invloed van alcohol en drugs had misdragen. Sinds 2014 was hij voorwaardelijk vrij.

Volgens de rechtbank was er geen ander motief voor de schietpartij dan dat de verdachte door de uitzetting ,,vernederd” en ,,gekrenkt” was. C.A. leende het wapen van een vriendin. Zij kreeg een gevangenisstraf van twee jaar.

UITZENDINGEN
In verband met de voetbalinterland België-Nederland is de uitzending van Opsporing Verzocht vanavond verplaatst naar NPO 3 om 22.10 uur. De herhaling is op woensdag 17 oktober om 12.05 uur op NPO 2.

TIPS
Wie heeft Churisan Allen na zijn verdwijning gezien of gesproken? En wie heeft de witte Volkswagen Golf gezien waarin hij reed? De politie vraagt uw informatie bekend te maken via 0800-6070 of maak gebruik van Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Het gaat om zaaknummer: 2018110302.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren