Verdachten van elf autobranden in Nieuwegein nu ook verdacht van ingooien ruiten bus

De politie heeft in het onderzoek naar autobranden in Nieuwegein drie personen aangehouden, die ook verdacht worden van het ingooien van ruiten in Utrecht-Zuid.

Aanhouding van een verdachte in treinstation
Op 29 november en 1 december 2018 werden in Nieuwegein in totaal elf auto’s in brand gestoken. De politie startte een onderzoek. En daarbij kwamen al snel drie verdachten in beeld. Het gaat om een 15-jarige jongen uit Nieuwegein, een 15-jarige jongen uit De Meern en een 19-jarige vrouw uit Nieuwegein. Hierover verscheen op 3 december een nieuwsbericht. De verdachten uit Nieuwegein werden nog dezelfde dag aangehouden en de verdachte uit De Meern vier dagen later.

Een verdachte, een 15-jarige jongen wordt hier aangehouden op het station in Utrecht

Vandalisme
Tijdens de verhoren bleek dat de verdachten nog meer op hun kerfstok hadden. Ze bekenden elk hun aandeel in het ingooien van een ruit van een passerende autobus op de Dichtersbaan ter hoogte van skatepark De Yard op 4 november 2018, waarbij de steen twee passagiers trof. Die raakten gelukkig niet gewond, maar kwamen met de schrik vrij. Ook bekenden de verdachten hun aandeel bij het vernielen van een ruit van een woning aan de Da Costakade op 24 november 2018. De gemeente Utrecht heeft destijds het skatepark gesloten, omdat er te veel vandalisme plaatsvond en omwonenden te veel overlast ondervonden van de plek. De politie maakt proces-verbaal tegen de verdachten op.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren