Verdachte dodelijk ongeval voor de rechter

De chauffeur die in februari betrokken was bij een dodelijk verkeersongeval op de Utrechtsestraatweg staat vandaag voor de rechter. Bij het ongeluk kwam de 23-jarige Ilias uit Utrecht om het leven.

Verdachte Zouhair C., zelf ook een 23-jarige Utrechter, reed in de nacht van 4 februari in een auto met vier andere inzittenden van de Utrechtse Cartesiusweg naar Nieuwegein.

Het wegdek was die nacht nat. Toch reed hij op een groot deel van de rit harder dan de toegestane 50 kilometer per uur en haalde hij meerdere keren gevaarlijk in. De andere inzittenden zouden hem gevraagd hebben zijn snelheid te matigen en minder gevaarlijk te rijden.

ONGEVAL
In een bocht op de Utrechtsestraatweg belandde de Volkswagen Passat op de verkeerde weghelft. De bestuurder verloor de controle over het stuur en botste op drie geparkeerde auto’s.

Het slachtoffer overleed doordat hij uit de auto werd geslingerd. Hij is na het ongeluk onder één van de geparkeerde auto’s teruggevonden. Ilias was een vriend van de verdachte.

De andere inzittenden waren drie vrouwen uit Den Bosch van 16, 19 en 21 jaar. Zij kwamen met de schrik vrij. Na het ongeluk zijn ze verhoord, maar ze werden al gauw niet meer verdacht.

RECHTBANK
De zaak van C. wordt vandaag voor het eerst inhoudelijk behandeld. Naast het veroorzaken van het dodelijke verkeersongeval wordt hem rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs ten laste gelegd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren